Saturday 30 July 2011

ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ေၾကာ္


လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
  • 25         ဖက္ထုတ္ရြက္
  • 120gm     ၾကက္/ဝက္ 
  • 100gm    ေဂၚဖီ
  • 50gm      မုန္လာဥနီ
  • 50gm      ကူလ္ခ်ိဳင္
  • ဆီေမႊးအနဲငယ္
  • ဂ်ံဳမႈန္.အနည္းငယ္  

ကူလ္ခ်ိဳင္
    အသားတြင္းအရသာထဲ့ရန္ပစၥည္းမ်ား
    • 1/2  tbsp   ပဲငံျပာရည္အၾကည္
    • 1/2  tbsp   ႏွမ္းဆီေမႊး
    • 1/2  tbsp   ခ႐ုဆီ
    • 1/2  tsp     သၾကား
    • ဂ်င္းအနဲငယ္
    •  ၾကက္သြန္ျဖဴအနဲငယ္
    • င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္.အနဲငယ္
    • ေကာ္မႈန္.အနည္းငယ္ 

    ဖက္ထုတ္ႏွင့္စားရန္ေဆာ့စ္
    • 1tbsp   ရွာလကာရည္
    • 1tsp     ပဲငံျပာရည္အၾကည္
    • ဂ်င္းအနဲငယ္  



      ၾကက္(သို.)ဝက္ကို ႀကိတ္(သို.)ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ဆိုင္မွစင္းၿပီးသားအဆင္သင့္ဝယ္လာလွ်င္လည္း
      အလုပ္႐ႈတ္သက္သာတာေပါ့။ၿပီးလွ်င္အသားႏွင့္ေရာနယ္ရမည့္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္အသားကိုေရာနယ္ပါ။
      စီးေနေအာင္နယ္ၿပီးနာရီဝက္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။

      ေဂၚဖီႏွင့္မုန္လာဥနီကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ၿပီး(၂)ခုအေရာကိုဆားနဲနဲထည့္နယ္ၿပီးအရည္ညႇစ္ပစ္ပါ။
      ကူလ္ခ်ိဳင္ကိုလည္းေသးေသးလွီးထားပါ။

      အသား၊ေဂၚဖီ၊မုန္လာဥနီ၊ကူလ္ခ်ိဳင္အားလံုးကိုေရာနယ္ပါ။ၿပီးဖက္ထုတ္ရြက္ကေလးေပၚတြင္ အစာက္ို
      လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ခန္.ထည့္ၿပီးထုတ္ပါ။ဖက္ထုတ္ရြက္ႏႈတ္ခမ္းေလးတဖက္ကို
      ေရစြတ္၍ေရမစြတ္သည့္ဘက္မွေန၍အတြန္.ေလးမ်ားေပၚေအာင္ေခါက္ေပးျခင္းျဖင့္ခ်က္ရန္အဆင္သင့္
      ဖက္ထုပ္ေလးေတြရပါၿပီ။ဖက္ထုပ္ေလးေတြထုပ္ေနစဥ္တစ္ခုႏွင့္တစ္ခုမကပ္ေစရန္ဂ်ံဳမႈန္.အနဲငယ္
      ၿဖဴးထားေသာဘန္းေပၚတင္ထားပါ။အားလံုးထုပ္ၿပီးရင္မကပ္တဲ့အိုးေပၚစီထဲ့ၿပီးမီးအေနေတာ္ျဖင့္တည္ပါ။
      အိုးတည္ေနစဥ္ႏူးေစရန္ေရေႏြးေလးအနဲငယ္စီ(၃)ႀကိမ္ေလာက္ေလာင္းေပးပါ။ဒုတိယအႀကိမ္ေလာင္းတဲ့
      အခါႏွမ္းဆီေမႊးအနဲငယ္ပါျဖန္းေပးပါ။ေရေႏြးကိုအမ်ားႀကီးမေလာင္းမိပါေစႏွင့္။အႏူးလြန္ၿပီးဖက္ထုတ္ရြက္
      မ်ားေပါက္ကာအစာမ်ားထြက္ကုန္ပါ့မယ္။အိုးတည္စဥ္အဖံုးအုပ္၍တည္ပါ။ေရမ်ားခန္း၍ဖက္ထုတ္
      ေအာက္ဖက္ကေလးေတြအနဲငယ္နီညိဳေရာင္သန္းၿပီးကၽြတ္လာလွ်င္က်က္ပါၿပီကြယ္။႐ွာလကာရည္ႏွင့္
      ပဲငံျပာရည္အၾကည္အေရာထဲကိုဂ်င္းပါးပါး႐ွည္႐ွည္အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထဲ့ထားတဲ့ေဆာစ့္ေလးနဲ.
      တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

      အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။

      ဖက္ထုတ္စိမ္း

      ဖက္ထုတ္အက်က္

      3 comments:

      1. Seems delicious, thank you Aunty OO for sharing!!!!

        ReplyDelete
      2. ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ေၾကာ္ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ၀ယ္ပဲစားဖူးတာ။ တခါမွ လုပ္မစားဖူးဘူး။ ခ်က္နည္းေလး ေပးတာ ေက်းဇူးေနာ္။ :)
        စားခ်င္စရာၾကီး က်ဳခ်ဳိင္ အနံေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ....

        ReplyDelete
      3. mon petit avatar
        thet nandar လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကြယ္။ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည့္ပါ။စားလို.
        ေကာင္းပါတယ္။ဝက္သားနဲ.ကပိုေကာင္းတယ္ အဆီပါလို.ေလ။

        ReplyDelete