Wednesday 27 July 2011

ငါးပုဏၰားအိုးကပ္ခ်က္ ႏွင္. ေၾကာင္လွ်ာသီးသုတ္

ဒီခ်ိန္ဆိုျမန္မာျပည္မွာငါးပုဏၰားေပၚခ်ိန္ေပါ့။ဒီမွာေတာ.ျမန္မာျပည္ေလာက္မလတ္ေပမဲ့ဒီတခါဝယ္လာတာမဆိုးပါဘူး။အႀကီးအေသးေရာေနတဲ့(၁၁)ေကာင္ကိုစလံုး(၅)ေဒၚလာေပးရပါတယ္။
အိမ္ရွိလူ(၅)ေယာက္စားမေလာက္ပါဘူး။ဒါေပမဲ့ကေလးေတြကငါးဆိုခ်က္တာမႀကိဳက္လို.အေတာ္ျဖစ္သြားတယ္။သူတို.အတြက္ကက္သားေၾကာ္ေပးပါတယ္။
ငါးကိုအေၾကးျပန္ထိုးေရေဆးၿပီးဆား၊ဆႏြင္းနယ္ပါ။နယ္ၿပီးလွ်င္ေခါင္းေလးေတြျဖဳတ္ပါတယ္။ ထည့္ခ်က္လွ်င္လည္းအျခားငါးေတြလိုအသားမရွိေတာ့ျဖဳတ္ၿပီးႏႊင့္ပစ္မဲ့အတူတူမခ်က္ခင္အရင္
ေၾကာ္လိုက္ေတာ့မေလလြင့္ေတာ့ဘူးေပါ့။ဆီေရာအိုးပါသီးသန္.သံုးစရာလဲမလိုဘူးေလ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီကိုဆီသတ္ျပီးအျခားငါးေတြခ်က္သလိုဘဲခ်က္ပါတယ္။တခုသတိထားရမွာကေတာ့
ငါးပုဏၰားကအရမ္းႏုပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေဂၚျပားေလးနဲ.တဖက္စီေျဖးညႇင္းစြာလွန္ေပးပါ။
ေပါ့လွ်င္ငံျပာရည္ထဲ့ပါ။နံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီးအိုးကိုခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးလွဲ.ေပးျခင္းျဖင္.
ေမႊးၿပီးစားခ်င့္စဖြယ္ငါးပုဏၰားအိုးကပ္ေလးတခြက္ရပါၿပီကြယ္။(ရန္ကုန္ကလူႀကံဳထဲ့ေပးလိုက္တဲ့ပုဇြန္ဆိတ္
ေလးနဲနဲပါထဲ့ခ်က္ထားပါတယ္)


ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုပါးပါးလွီးဆားႏွင္.နယ္ၿပီး(၂)ထပ္ေလာက္ေဆးပစ္ပါ။
အခါးေၾကာက္ရင္ေတာ့(၃)ထပ္ေလာက္ေဆးပါ။အခါးဓါတ္ကိုစားတာျဖစ္လို.(၂)ထပ္ဆိုလံုေလာက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္စိမ္း၊ပဲမႈန္.၊ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္.၊အခ်ိဳမႈန္.၊ငံျပာရည္၊
သံပုရာသီးညႇစ္၍သုပ္ပါ။အန္တီကအခ်ိဳမႈန္.ကိုအသုတ္ကလြဲလို.မသံုးပါဘူး။
ေၾကာင္လွ်ာသီးဟာနားအူ၊နားေလထြက္တာေတြကိုသက္သာေပ်ာက္ကင္းေစတယ္လို.ၾကားဖူးတဲ့အတြက္တစ္ခါတေလစားသံုးသင့္ပါတယ္။


ၾကက္သားေၾကာ္ရာတြင္လည္းအဖံုးအုပ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။အဖံုးမွျပန္က်ေသာေခၽြးျဖင့္ၾကက္သားကိုျပဳတ္ၿပီးမွ
ေၾကာ္သကဲ့သို.ျဖစ္ေစသျဖင့္ပို၍စားေကာင္းပါတယ္။


 

အရည္ေသာက္ကေတာ့ၾကာဇံခ်က္ေလးခ်က္လိုက္ပါတယ္။ခ်က္နည္းကေတာ့အားလံုးသိၿပီးမို. 
မေရးေတာ့ပါဘူးေနာ္။


အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။

4 comments:

  1. အန္တီဦး ဟင္းေလးေတြက အားလုံး စားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြ။ ငါးပုဏၰားဟင္းေလး ျမည္းႀကည္႔ခ်င္တယ္။ ေႀကာင္လွ်ာသီးကို အ့ဲဒီလို တစ္ခါမွ သုပ္မစားဖူးဘူး။ ဒီမွာေတာ့ ေႀကာင္လွ်ာသီး ၀ယ္လို႔ မရဘူး။ အန္တီ့ဆီကပဲ စားသြားေတာ့မယ္ေနာ္။ ဓာတ္ပုံေတြ ရိုက္ထားတာလည္း ႀကည္လင္ျပီး လွတယ္ း)

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကြယ္။သၼီးတို.ရဲ့comment ေလးေတြဟာ
    အန္တီအတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါဘဲ။
    ဆက္လက္ႀကိဳးစားေရးပါ့မယ္။

    ReplyDelete
  3. Thank you Aunty Oo, all the dishes looks delicious and please let me add your blog in my blogroll.

    ReplyDelete
  4. အန္တီဟင္းေတြ ေမွ်ာ္ေနပါမယ္ က်မက သိပ္မခ်က္တတ္လို. ဘေလာ.ေတြလိုက္ဖတ္ျပီး အတုခိုးရတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

    ReplyDelete