Sunday 15 April 2012

အစာလည္းေဆး၊ေဆးလည္းအစာ(ခရမ္းကေဆာ့ခါးသီး)

ခရမ္းကေဆာ့သီး ေလးေတြအေႀကာင္းမဂၢဇင္းတစ္ေစာင္မွာဖတ္လိုက္ရပါတယ္။ဟင္းရည္ခ်က္
ေသာက္ရင္ေခ်ာင္းဆိုးေပ်ာက္တဲ့အေႀကာင္းပါ။ေရးထားတဲ့အထဲမွာေတာ့ အလံုးေေသးေသး
စိမ္းစိမ္း နဲ.အခါးမ်ိဳး၊ဒါေပမဲ့ဒီမွာရွိတာက အလံုးႀကီးႀကီးနဲ.အစိမ္းေဖ်ာ့ အခ်ိဳမ်ိဳး၊ဘယ္လိုၿဖစ္ၿဖစ္ စမ္းႀကည့္
ဖို.ဆံုးၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ေဒၚဦးမွာ ေခ်ာင္းမဆိုးေပမဲ့ ညညအိပ္ရင္လည္ပင္းထဲမွာခ်ြဲဆို.သလိုခံစား
ေနရတာႏွစ္ေတာ္ေတာ္ႀကာေနပါၿပီ။အိပ္မေပ်ာ္မခ်င္း တဟင္;ဟင္;နဲ. အေနခက္ပါတယ္။ခ်ြဲဟပ္
လို.လဲမရပါဘူး။ေနာက္ပိုင္း သူမ်ားညႊန္တာနဲ.ၿမန္မာၿပည္ကေဆးမွာၿပီး အိပ္ခါနီးငံုအိပ္မွဘဲရသြား
ေတာ့တယ္။(ေဆးက mybacin lozenges ပါ) ေဆးဆိုတာ ေရရွည္စြဲသံုးရင္မေကာင္းေတာ့
နည္းလမ္းရွာရင္းနဲ.ဖတ္မိသြားရာကစမ္းႀကည့္စားတာပါ။ေရးထားတဲ့အထဲမွာခ်ဥ္ေရခ်က္တယ္
ဆိုေပမဲ.ခ်က္နည္းမပါေတာ့စမ္းမခ်က္ရဲဘူး၊မေကာင္းမွာစိုးလို.ေလ။ဒါနဲ.ကိုယ္ခ်က္တတ္သလိုစမ္းခ်က္
ႀကည့္လိုက္ပါတယ္။ဒါကလည္း သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ.နည္းပါ။တစ္ခါမွေတာ့မစမ္းဖူးဘူး။
ခရမ္းသီးမ်ိဳးႏြယ္ေတြဆို ေလထတတ္လြန္းလို.ေဝးေဝးေရွာင္ထားလို.ပါ။
ခ်က္နည္းေလးကိုေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ခရမ္းကေဆာ့သီးေလးေတြကို အညွာေခြ် ေရေဆးၿပီး အိုးကင္းပူ
တိုက္တယ္။(ဒယ္အိုးထဲထဲ့ၿပီးမီးအေနေတာ္ေလးနဲ.ေမႊေပးေနတာ)အသီးေလးေတြ ရႈံ.ၿပီးအေရာင္ေၿပာင္းလာရင္ရပါၿပီ။ၿပီးရင္ ဓါးၿပားေလးနဲ.ၿဖစ္ၿဖစ္၊င႐ုတ္က်ည္ေပြ.ေလးနဲ.ၿဖစ္ၿဖစ္ တစ္ခ်က္စီေလာက္ထုလိုက္ပါ။ခ်က္တဲ့အခါ ခရမ္းသီးႏွပ္တဲ့အတိုင္းပါဘဲ။ႀကက္သြန္ၿဖဴ နီ၊င႐ုတ္သီးနဲ.ဆႏြင္းမႈန္.တို.ကိုဆီသတ္ၿပီးရင္အသီးထဲ့ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္.နဲ.ဆားအနည္းငယ္
ထဲ့ေမႊၿပီးေရထည့္ေရခန္းၿပီးနူးရင္အေပါ့အငံၿမည္းၿပီးစားလိုရပါၿပီ။
ခရမ္းသီးမ်ိဳးေတြခ်က္တဲ့အခါငံၿပာရည္ကိုသံုးခဲပါတယ္။ဟင္းပိုမဲသြားတတ္လို.ပါ။စားလို.
လဲေတာ္ေတာ္ေေကာင္းပါတယ္။အခါးဓါတ္ေလးရွိတယ္ဆို႐ံုေလးဘဲ႐ွိေတာ့တယ္။အခ်ိဳမ်ိဳးမိႈ.ထင္ပါရဲ.။
စားၿပီးႏွစ္ရက္ေလာက္မွာဘဲ ႏွစ္ခ်ီခံစားလာရတဲ့ အဟင္; အဟင္;ႀကီး ဘယ္ေရာက္သြားလဲ
မသိေတာ့ပါ။ေခ်ာင္းဆိုးလဲေပ်ာက္မွာပါ။သၼီးငယ္လဲၿဖစ္တာမိႈ.ဒုတိယအႀကိမ္ခ်က္ေတာ့ ေက်ြး
လိုက္တာေတာ္ေတာ္ေကာင္းသြားပါတယ္။ႏွစ္ေယာက္လံုးအခ်ိဳေတြအရမ္းစားမွဘဲ
တစ္ခါတစ္ေလၿဖစ္ေတာ့တယ္။ခုေတာ့တစ္လ တစ္ခါေလာက္ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။
ပင္နီစူလာနဲ.ယိုးဒယားေစ်းမွာဘဲဝယ္ဘူးတာ ေစ်းထဲက ကုလားဆိုင္ေတြမွာရမွန္းမသိဘူး။
ေနာက္မွသိေတာ့ဝယ္ႀကည့္တာ ၂ဆေတာင္ရတယ္။ကုလားဆိုင္က ၁ ေဒၚလာဘိုးဆိုေတာ္ေတာ္စားရပါတယ္။အစာလဲေဆး.ေဆးလဲအစာဆိုတာလို ကိုယ္စားတဲ့အစာထဲမွာကိုေဆးစြမ္းေကာင္းေတြရွိေနပါတယ္။သိဖို.ဘဲလိုတာပါ။
လူေတြသိေအာင္ စာေပေတြကတဆင့္ေရးသားမွ်ေဝသူအားလံုးကိုလဲေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ကိုယ္တိုင္ေပ်ာက္ကင္းသက္သာတာမႈိ. ကိုယ္လိုလူေတြမ်ားရွိခဲ့ရင္လဲသိရေအာင္လို.ရယ္
ေနာက္စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးတစ္မ်ိဳးရယ္ေႀကာင့္ႀကိုးစားေရးလိုက္တာပါ။
စာ႐ိုက္ရင္ ပုခံုးက်ည္းေပါင္းကနာလို.မေရးတာလဲႀကာႀကာလွၿပီ။ဘေလာ့ေတြေတာ့ဖတ္ၿဖစ္
ပါတယ္။အားလံုး ႏွစ္သစ္မွာ ေဘးဘရာေတြေဝးကြာၿပီး က်န္းမာ ခ်မ္းသာႀကပါေစလို. ဆုေတာင္း
ေမတၱာပို.သလိုက္ပါတယ္။
စားရန္အသင့္

ခရမ္းကေဆာ့သီး

ေလွာ္ၿပီးပံု

ခ်က္ရန္အသင့္

4 comments:

  1. အေဖအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေပါ့။
    အၿမဲစားျဖစ္တယ္။
    အန္တီေနေကာင္းလား။
    ဘယ္သြားျဖစ္ေနလဲ။မေတြ ့ရတာၾကာၿပီ..။

    ReplyDelete
  2. very good aunty.i will try coming saturday.thanks

    ReplyDelete
  3. အိုုင္အိုုရာတုုိ ့အိမ္ကခရမ္းကေဇာ့သီးအရမ္းၾကိဳက္ၾကတယ္။ အပင္လည္းရွိေတာ့ခဏခဏခ်က္စားျဖစ္တယ္။ မီးဖုုတ္ျပီး ငါးပိနဲနဲနဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္းၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ေထာင္းျပီးဆီစိမ္းေလးဆမ္းျပီးစားရင္လည္းအရမ္းစားေကာင္းတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလရွမ္းနံနံပါထဲ့ေထာင္းတယ္။ ငါးပိနဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့မန္က်ညး္ရည္နဲ ့လည္း ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြေထာင္းထဲ့ျပီးရခိုုင္ခ်က္လိုုမ်ဳိး ဆီနဲနဲေလးနဲ ့လည္းခ်က္စားတယ္။ အစိမ္းလံုုးကဲြထုုျပီးပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ ့ဆီျပန္ေလးလည္းအန္တီဦးခ်က္သလိုုခ်က္တယ္။ ယိုုးဒယားဟင္းခ်ဳိခ်က္ရင္လည္းမပါမျဖစ္ထဲ့ၾကတယ္။ မီးအံုုးျပီးေရာျပဳတ္ျပီးေရာတုုိ ့စားတယ္။ ခုုေတာ့မစားရတာၾကာလွျပီ။
    ၾကည့္ရတာစားခ်င္လိုုက္တာ။ ေရာဂါတကယ္သက္သာသြားတယ္ဆိုုေတာ့၀မ္းသာစရာဘဲေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ပုံေလးေတြၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လုိက္တာ.....ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကေတာ႔မၾကာခဏေၾကာ္စာျဖစ္တယ္ ေမေမကေတာ႔တုိ႔စရာလုိလဲစားတယ္

    ReplyDelete