အဆိပ္ရွိတယ္ဆိုေပမဲ့ ေရခူတိုင္းမဟုတ္ပါဘူး။ၿပဳၿပင္စီမံထားတဲ့ ေစ်းကြက္ဝင္ေရခူေတြက စားလို.
ရပါတယ္။ဝယ္လာတာေကာင္းမေကာင္းမေသခ်ာတာေႀကာင့္ တစ္ထုတ္ဘဲဝယ္လာမိတယ္။
ဒီေရာက္ေတာ့ သုတ္စားႀကည့္ေတာ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။သိတ္မငံဘူး။အရသာလဲရွိတယ္။
ေရေႏြးေလးစိမ္႐ံုနဲ.တင္ အငံေလ်ာ့သြားတယ္။ေရေႏြးစိမ္လိုက္ေတာ့ ၿပားၿပားေလးကေန
အဖုဖုေလးေတြ ထလာပါတယ္။ဒီမွာလဲ ေစ်းထဲက ကုန္ေၿခာက္ဆိုင္ေတြမွာရတတ္ပါတယ္။
ဒါနဲ.စမ္းဝယ္စားႀကည့္ေတာ့ ၿမန္မာၿပည္ကဟာေလာက္ မေကာင္းတဲ့အၿပင္ဆားတအားငံ
ပါတယ္။သူ.ထဲက ဆားအငံေတြထြက္သြားေအာင္ သူ.ထက္ပိုငံတဲ့ ဆားရည္ထဲကိုထဲ့
စိမ္ရပါတယ္။ဒါမွလဲ ေရခူထဲက အငံဓါတ္ေတြဟာသူ.ထက္ပိုငံတဲ့ ဆားရည္ထဲ စိမ့္ဝင္သြားၿပီး
အငံေပါ့သြားတယ္ေလ။အငံေပါ့သြားၿပီဆိုေတာ့ သုတ္ဖို.ၿပင္မယ္ေနာ္။
ေရခူကိုပါးပါးအရြယ္ေတာ္ေလးေတြလွီး၊ႀကက္သြန္နီကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆး၊
ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲပါလွီးထားပါ။မပါမၿဖစ္ကေတာ့ ေရွာက္ရြက္ပါ။မရွိခဲ့ရင္လဲ ယိုးဒယားေတြသံုးတဲ့
ေတာေရွာက္ခါးရြက္ၿဖစ္ၿဖစ္ ပါးပါး လွီးထဲ့ပါ။လံုးဝမရွိခဲ့ရင္ေတာ့ နံနံပင္အစားထိုးသံုးပါ။ေရွာက္ရြက္နံ.
ေလးကအသုတ္ရဲ.အနံ.နဲ.အရသာကိုေၿပာင္းလဲသြားေစပါတယ္။ဟင္းခတ္မႈန္.(သို.)အခ်ိဴမႈန္.၊
ႀကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ေလးထဲ့၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီးသုတ္ပါ။ငံၿပာရည္ ကေတာ.လိုအပ္မွထည့္ပါ
ေနာ္။စီးေထြးေထြးေလးႀကိဳက္ရင္ေတာ့ပဲမႈန္.ထဲ့သုတ္ပါ။ေဒၚဦးကေတာ့ fish cake ေလးနဲနဲ လွီးထဲ့လိုက္ပါေသးတယ္။ငါးဖယ္ေလး၊ႀကက္သားၿပဳတ္ေလးထဲ့သုတ္လဲေကာင္းမွာပါ။
သုတ္စားႀကည့္ပါ။တကယ္ ထမင္းမိန္တဲ့ အသုတ္ေလးတစ္ခြက္ပါ။
ၿမန္မာၿပည္ကေရခူကအေရာင္ညိဳၿပီး စကႍပူကေရခူကၿဖဴတယ္။လုပ္နည္းနဲနဲကြာတယ္နဲ.တူတယ္။
ခု သုတ္ထားတာကၿမန္မာၿပည္ကေရခူပါ။ေမ့ၿပီးေရေႏြးမေၿဖာခင္ကပံုကိုေတာ့မ႐ိုက္ၿဖစ္လိုက္ဘူး။
ႀကာဇံဟင္းခါး(သို.)ဘူးသီးဟင္းခါးလို တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ.လိုက္ဖက္လွပါတယ္။
ေရေႏြးစိမ္ၿပီးပံု |
စားရန္အသင့္ |
မ်ားမ်ားစားသြားေနာ္ |
်
ေရခူသုတ္ကိုတီတင့္ႀကိဳက္တယ္။ ေရခူထဲကအငံဓာတ္ေလွ်ာ့နည္းေလး
ReplyDeleteသိသြားၿပီး ေက်းဇူးပါ အန္တီဦးေရ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
It seems tasty and my other half would love to eat this particular salad!!!
ReplyDeleteသုုတ္ထားတာေမႊးျပီးစားခ်င္စရာျဖစ္ေနမွာေနာ္။
ReplyDeleteအုုိင္အိုုရာ
အန္တီဦး ေပ်ာက္ေနတာၾကာပီေနာ္
ReplyDeleteသတိရမိပါ၏
ေရခူေတာ႔ မစားဖူးေသးဖူး
စားရမွာ နည္းနည္း ေၾကာက္ေနသလိုပဲ :D
အန္တီ..
ReplyDeleteေနေကာင္းရဲ ့လား။
ေရခူသုတ္ႀကိဳက္တယ္။
ထိုင္းေတြလည္းသုတ္စားတယ္။
ေရခူလာျမည္းသြားတယ္ဗ်ိဳ့
ReplyDeleteတီတင့္ လာလည္တာေက်းဇူးဘဲေနာ္။တီတင့္ရဲ.ဓါတ္ပံုထဲကစကႍပူကသူငယ္ခ်င္းတစ္ခ်ိဳ.နဲ.
ReplyDeleteခင္တယ္။ေနာက္ခါလာရင္ေတြ.ရေအာင္။
မြန္၊အိုင္အိုရာနဲ.ၿမတ္ႀကည္ အန္တီကို သတိတရနဲ.လာဖတ္သြားတာေက်းဇူးပါ။
က်ဴတီေရ ကိုရီးယားေတြလဲစားမယ္ထင္တာဘဲ။သုတ္ပံုေတာ့တူမွာမႈတ္ဘူး။သူတို.သုတ္ရင္
ဆီပါမွာမႈတ္ဘူးေနာ္။မေႀကာက္ပါနဲ. စားလို.သိတ္ေကာင္းတယ္။ႀကိုက္သြားလိမ့္မယ္။
မီးမီး အန္တီေနေကာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့အေကာင္းႀကီးေတာ့မႈတ္ဘူး။ေနသာတယ္ဘဲေၿပာပါေတာ့။
သတိရတာေက်းဇူးပါ။
ေရခူသုပ္ၾကိဳက္တယ္... အလာဂ်ီေၾကာင္႔ မစားရတာၾကာၿပီ း((
ReplyDeleteေရခူသုပ္ကိုၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteထုတ္ထုတ္ ထုတ္ထုတ္နဲ႔ ဝါးရတာကို သေဘာက်တယ္.
ေက်ာက္ပြင္႕လိုလို ဘာလိုလိုနဲ႔ေနာ္..
ခ်ဥ္စပ္ေလးဆိုေတာ႔ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ
မစားရတာ တအားၾကာျပီ
စားခ်င္လုိက္တာ
ေရခူသုပ္မစားရတာၾကာၿပီ။။။။။
ReplyDeleteနန္း၀ါ၀ါေမာင္ said-
ReplyDeleteမဂၤလာပါ အန္တီဦးရွင္-
ေမးလ္ျပန္ရွာရခက္ေနလို႔ ဘေလာ႔ဂ္အလည္လာရင္း သတင္းပို႔သြားပါတယ္ရွင္။
အန္တီဦးေရ-
ဆရာေတာ္ဆြမ္းကပ္ဖို႔ကို အိမ္မွာဆြမ္းကပ္ဖို႔ အစီအစဥ္မဟုတ္ေတာ႔ပဲ အားလံုး ဆရာေတာ္ကို ဖူးနိုင္ၾကရေစေအာင္ Arena မွာGuest house ငွားပီးစီစဥ္ထားတယ္လို႔ သိရပါတယ္ရွင္။
အန္တီဦး ဆြမ္းဟင္းခ်က္ျပီး သြားကပ္လို႔ရေၾကာင္း သတင္းလာပို႔တာပါရွင္။
သတင္းအေသးစိတ္ကို ေဒၚနီလာေအာင္-ဖုန္း-၉၆၉၉၄၇၉၅ သို႔ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းနိုင္ပါတယ္ရွင္။
သြားရည္ေတြက်ျပီး ျပန္သြားျပီ အန္တီဦးေရ- :)
ေလးစားခ်စ္ခင္စြာ-
၀ါ