ေရေျပာင္းဖူးလို.လဲတခ်ိဳ.ကေခၚၿပီး ရွမ္းျပည္နယ္အင္းေလးဖက္မွာစိုက္တယ္လို.ေျပာၾကတယ္။
water bamboo ကိုတိုက္႐ိုက္ဘာသာျပန္ၿပီး ေရမွ်စ္လို.ေခၚတာလားမသိဘူးေနာ္။ရန္ကုန္မွာ
ေတာ့သံေစ်းနဲ.လွည္းတန္းေစ်းေတြမွာဘဲရနိုင္ပါတယ္။ခုေတာ့မသိေတာ့ပါဘူး။
စကၤာပူမွာအစကshengsiong မွာဘဲေတြ.ရေပမဲ့ခုေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ေနရၿပီ။ntuc
မွာပါတစ္ခါတေလေတြ.ရပါတယ္။ေရမွ်စ္ရဲ.အခြံစိမ္းေလးေတြကိုခြာပစ္ရပါမယ္။ျဖဴျဖဴအသား
ေလးေတြရတဲ.ထိပါ။၂ -၃ ခုေလာက္ခြာလိုက္ရင္ရပါၿပီ။
ၿပီးရင္ပါးပါးလွီး ေသးေသးအေခ်ာင္းေလးေတြျပန္လွီးၿပီး မွ်စ္ေၾကာ္သလိုေလးေၾကာ္စားနိုင္ပါတယ္။
ဒါမွမဟုတ္ ပါးပါးအျပားေလးအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္စားလဲေကာင္းတာပါဘဲ။သူ.အရသာကိုကနုၿပီးခ်ိုဳတယ္။
သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္နိုင္သလိုႀကိဳက္ရာ အသား၊ပုဇြန္တို.နဲ.လဲေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။ဂ်စ္ေလးနဲ.ျခစ္ၿပီး
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးသုတ္သလို သုတ္စားလဲေကင္းတယ္လို.ေျပာၾကတယ္။ကိုယ္တိုင္ေတာ့မစမ္းဘူး
ေသးဘူး။သူ.သဘာဝကိုက ရင့္လာရင္အတြင္းမွာအမဲစက္ေလးေတြျဖစ္လာတယ္။
ငယ္ငယ္ကတခါတေလအဲလိုအမဲစက္ပါတာေလးမ်ားေတြ.ရင္ ေ႐ြးစားတယ္။ထူးျခားေနေတာ့
ပိုေကာင္းမယ္ထင္တာကိုး ႀကီးလာမွ ရင္.လို.ျဖစ္မွန္းသိရတယ္။မဟုတ္ခဲ့ရင္လဲရွင္းျပေပးပါေနာ္။
ေရမွ်စ္က ႏုေပမဲ့ေၾကာ္တဲ့အခါ တျခားအရြက္ေတြလို(ဥပမာ ဟင္းနုနြယ္)သိတ္ေလ်ာ့မသြားဘူး။
စားလို.သိတ္ေကာင္းလို.တစ္ခါေလာက္ေၾကာ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
ေရမွ်စ္ |
|
အသားေလးကျဖဳျဖဴေလး |
ၾကက္သားေလးနဲ.တမ်ိဳး |
ပုဇြန္ေလးနဲ.ေၾကာ္ထားတာ |
အိမ္ကေတာ့ ေရေျပာင္းလို႔ေခၚတယ္အန္တီ
ReplyDeleteပဲၾကာဆံနဲ႔ သုပ္စားသလို ေၾကာ္လည္း စားပါတယ္ :D
Mandy
ဟုတ္တယ္ ရန္ကုန္မွာေတာ့ ေရေျပာင္းေခၚတယ္... ၾကက္ရင္အံုသားေလးနဲ႔ ဥနီနဲ႔ေရာေၾကာ္လည္းစားေကာင္းတယ္...။
ReplyDeleteI have never tasted that water bamboo before, Aunty. Looks delicious in both dishes!!!
ReplyDeleteMon Petit Avatar
ဟုတ္တယ္ ကၽြန္မတို႕က ေရေျပာင္းဖူးလို႔ေခၚတယ္ ဒီမွာအဲဒါေလးေတြ ေပါေတာ႔ မၾကာခဏေတာ႔ စားျဖစ္တယ္။ သုပ္စားတာလည္းသိပ္ေကာင္းတယ္။ သူ႕အရသာေလးကို ၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteေရေျပာင္းဖူးေၾကာ္စားခ်င္တယ္။ မွ်စ္ႏုႏုေလးဆိုရင္သိတ္ႀကိဳက္တယ္ အန္တီဦးေရ။ ျပဳတ္လည္းႀကိဳက္(တို႔စရာအျဖစ္) ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္ း)
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တစ္ခါမွ ျမင္လဲမျမင္ဖူးသလို စားလဲ မစားဖူးဘူးအန္တီေရ။ ေရေျပာင္းဖူးေတာ့ၾကားဖူးတယ္။ အခုမွဘဲသိေတာ့တယ္။ စူပါမားကတ္ေတြမွာ ရွာၾကည့္အံုးမွပဲ။ ေစ်းမွာေတာ့ မေတြ႔ဖူးဘူး။
ReplyDeleteအဲလိုမ်ိဳးေလး တခါမွမစားဖူးဘူး... လုပ္စားၾကည္႔ဦးမွ
ReplyDeleteအောက်ပြည်မှာ စပါးဖုံး လို့ ခေါ်တယ်ထင်တယ်။ စင်ကာပူမှာ အမေ ကြော်ကျွေးတယ်။ နူးညံပြီး စားလို့ကောင်းတယ်။
ReplyDelete