Thursday 4 August 2011

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲအျမန္ခ်က္နည္း

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲေလးအျမန္ခ်က္ျဖစ္သြားတဲ့အေၾကာင္းကေတာ့ဒီလိုပါ။ဒီေန.ေဆးခန္းမွာေသြးသြားစစ္ရ
ပါတယ္။cholesterol မ်ားေနလို.(၃)လတစ္ခါေသြးစစ္ေနရပါတယ္။ေဆးခန္းအသြားေနာက္က်ေတာ့
အကုန္ေနာက္က်ကုန္ေရာ။ည(၁၀)နာရီကထဲကဘာမွစားမထားရေတာ့နည္းနည္းဆာသလိုျဖစ္ေတာ့
သားကိုတစ္ခုခုစားဖို.ေျပာေတာ့အိမ္ေရာက္မွစားဖို.ေျပာတာနဲ.သေဘာတူလိုက္တယ္။ဒါနဲ.ေဆးခန္း
ေနာက္ကေစ်းမွာၾကက္ရင္ပုံဝင္ဝယ္ၿပီးျပန္ခဲ့ပါတယ္။ေဆးခန္းနဲ.အိမ္ကလမ္းေလွ်ာက္ျပန္လို.ရပါတယ္။

အိမ္ေရာက္ေတာ့(၁၁)နာရီခြဲေနၿပီ၊ကမန္းကတန္းၾကက္ရင္ပံုကိုအဆီမ်ားဖယ္ၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆး၊
ဆားနယ္ၿပီးျပဳတ္ပါတယ္။ေရအေနေတာ္နဲ.ျပဳတ္ပါတယ္။ေနာက္အေအးခံၿပီးပါးပါးေစာင္းေစာင္းေလးေတြ
လွွီးထားပါတယ္။ဆီအျဖဴထည္ခ်က္ပါတယ္(ဆီနည္းနည္းကိုဘာမွမထည့္ဘဲခ်က္တာ)ၾကက္သြန္မိတ္ေလး
လွီးထားၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မညက္တညက္ေထာင္းတယ္။(လၻက္ထဲထဲ့စားတဲ့ၾကက္သြန္ေႀကာ္ကို
အလြယ္သံုးလိုက္ပါတယ္။အခ်ိန္ရခဲ့ရင္ေတာ့ႀကက္သြန္ျဖဴကိုမညက္တညက္ေထာင္းၿပီးေႀကာ္ပါ။နႏြင္းမႈန္.
မထဲ့ပါနဲ.။တ႐ုတ္အစာေတြမွာမ်ားေသာအားျဖင့္နႏြင္းမသံုးၾကပါ။ၾကိဳက္ရင္ေတာ့သံုးႏိုင္ပါတယ္။)
အားလံုးအဆင္သင့္ျပင္ၿပီးေခါက္ဆြဲျပဳတ္တယ္။
ေခါက္ဆြဲ အစိမ္း
ေခါက္ဆြဲကေတာ့ပဲပင္ေပါက္၊ပဲျပားဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ဂ်ံဳမႈန္.ေလးေတြကပ္ေနတဲ့ေခါက္ဆြဲပါ။
တစ္ထံုး(၄၀ဆင့္)ေပးရပါတယ္။တထံုးဆိုဝပါတယ္။အထုတ္လိုက္လဲsuper market ေတြမွေရာင္းပါတယ္။ ၿပဳတ္တဲ့အခါမွာအထံုးကိုမႊျပဳတ္ပါ။အထံုးမျဖည္ဘဲျပဳတ္ပါကေခါက္ဆြဲမ်ားလံုးေထြးသြားတတ္ပါတယ္။
အရမ္းမႏူးခင္ခ်ၿပီးဇကာႏွင့္စစ္ၿပီးေခါက္ဆြဲေပၚကိုေရေႏြးနဲနဲေလာင္းခ်လိုက္တယ္။ဒါမွေခါက္ဆြဲမွ
ဂ်ံဳအခၽြဲမ်ားနဲနဲေရာ့သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။မႏူးခင္ခ်ျခင္းမွာလည္းသူ.အပူ႐ွိန္နဲ.သူႏူးသြားလို.ပါ။
ေနာက္ေခါက္ဆြဲထဲသို.ႀကက္ျပဳတ္ရည္၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ဆားအနဲငယ္၊ဆီအက်က္အနဲငယ္ထဲ့၍
ဖြဖြေလးေမႊပါတယ္။အခ်ိဳမႈန္.ႀကိဳက္လွ်င္ထဲ့ပါ။အရသာႀကိဳက္ၿပီဆိုအေပၚမွၾကက္သား၊ၾကက္သြန္မိတ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးျဖဴးၿပီးစားလိုက္ပါတယ္။ဆီခ်က္ေလးအျမန္လုပ္စားလိုက္မွဘဲဗိုက္ထဲမွာ
ေနသာထိုင္သာရွိသြားပါေတာ့တယ္။

အန္တီကေတာ့ေခါက္ဆြဲကိုေရေအးနဲ.မေဆးဘူး။ပူတံုးေလးဘဲစားခ်င္လို.ေလ။ဒီလိုေခါက္ဆြဲမ်ိဳးေတြက
ေအးရင္စားလို.မေကာင္းေတာ့ဘူး။အပူမႀကိဳက္တဲ့သူအတြက္ကေတာ့ေရေအးႏွင္.ေဆးႏိႈင္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲအတြက္ၾကက္ျပဳတ္ရည္လိုသေလာက္ခြဲထားၿပီးက်န္တာကိုၾကက္သြန္မိတ္ေလးျဖဴးၿပီး
ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။
ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ
လုပ္နည္းေတြကေတာ့အမ်ိဳးမ်ိဳးေပါ့။အလြယ္လုပ္နည္းေလးမွ်လိုက္တာပါ။အခ်ိန္မရတဲ့သူေတြအတြက္
လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးစားလို.ေကာင္းတဲ့နည္းေလးတစ္နည္းပါကြယ္။အန္တီဆီခ်က္လုပ္ခ်ိန္က
ဒီpost႐ိုက္ခ်ိန္ထက္ျမန္ေသး။ဝါသနာပါလို.သာ၊စာ႐ိုက္အလြန္ေႏွးပါတယ္။......။

အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။

3 comments:

  1. အိမ္မွာလဲ အၿမန္ဆို ဆီခ်က္ပဲလုပ္ၿဖစ္တာ မ်ားတယ္ အန္တီေရ

    ReplyDelete
  2. It seem so delicious, Aunty. May you be healthy and happy in blogging :)

    ReplyDelete
  3. evy ေရအႀကံေေတာ့တူေနၿပီေနာ္၊လုပ္မဲ့ေန.ေျပာလဲစားရေအာင္

    rose ဆုေတာင္းေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ညာဘက္ပုခုံး
    က်ီးေပါင္းတက္ထားၿပီးလက္တစ္ဘက္လံုးသိတ္မေကာင္းေတာ့ပိုစ့္တစ္ခုဆိုေတာ္
    ေတာ္ၾကာၾကာ႐ိုက္ရပါတယ္။

    ReplyDelete