Thursday 1 November 2012

ခ်က္စားခဲ့တာေလးေတြ

ေအာက္တိုဘာတစ္လလံုး လူမမာၿဖစ္ေနတာ လကုန္ခါနီးေလာက္မွေနေကာင္းသြားပါတယ္။
အားလံုးကိုေလးစားပါတယ္။ေဒၚဦးကိုလဲခႊင့္လႊတ္ပါ။လဆန္းပိုင္း ေၿမာက္ဦးဆရာေတာ္ဘုရားရဲ.တရား
စခန္းဝင္အၿပီး စာေတြေရးမယ္လို.ၿပင္တံုးရွိေသး အစာအိမ္ေရာဂါၿပန္ၿဖစ္သြားတာနဲ.မေရးနိုင္
ၿပန္ဘူး။အခိ်န္ေတာ္ေတာ္ႀကာဆန္ၿပဳတ္နဲ.ဘဲႏွစ္ပါးသြားခဲ့ရပါတယ္။ခုထမင္းစားတာ၃-၄ရက္ဘဲ
ရွိပါေသးတယ္။

တစ္လလံုးလံုးမစားရတဲ့ သီးစံုပဲကုလားဟင္းေလးခ်က္စားၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။တစ္အိမ္လံုးဖြယ္ဖြယ္ရာရာ
မစားရတာႀကာေနေတာ့တအိုးလံုးကုန္သြားပါေရာ။အားလံုးခ်က္တတ္ႀကပါတယ္။ေဒၚဦးကေတာ့
သီးစံုကုလားဟင္းခ်က္ရင္ ပဲေလးထဲ့ထဲ့ခ်က္တတ္ပါတယ္။ပဲနီေလး၊ကုလားပဲ၊ပဲစဥ္းငံု အစံုသံုးလို.
ရပါတယ္။ေဒၚဦးကေတာ့ပဲစဥ္းငံုသံုးတာမ်ားပါတယ္။မရွိမွဒိၿပင္ ပဲသံုးပါတယ္။ပဲစဥ္းငံုကလူနဲ.လဲ
ပိုတည့္ပါတယ္။ဒီေနရာမွာဟိႏၵဴသူငယ္ခ်င္းမတစ္ေယာက္ေၿပာဘူးတာသြားသတိရမိတာက
ကုလားပဲ ကုလားပဲဆိုၿပီးေၿပာေပမဲ့ ကုလားေတြစားတာကုလားပဲမႈတ္ဘူးပဲစဥ္းငံုဘဲစားတာ၊ကုလားပဲ
ကၿမန္မာေတြစားတာတဲ့ေလ။သူေၿပာမွဘဲကိုယ္အၿမဲတမ္းစားလာတာ ကုလားပဲဘဲၿဖစ္ေနတယ္။
သူနဲ.ေတြ.မွဘဲပဲစဥ္းငံုစားတတ္လာတာပါ။စားခါစကေတာ့အနံမႀကိုက္ဘူး၊ေနာက္ေတာ့လဲ႐ိုးသြား
ပါတယ္။ေတာင္တန္းသာသနာၿပဳဆရာေတာ္ႀကီးကလဲေဆးဖက္ဝင္ေႀကာင္းအၿမဲေၿပာပါတယ္။
ကုလားပဲကဗိုက္ပြၿပီး ပဲစဥ္းငံုကဗိုက္မပြပါဘူး။ပဲေလးထဲ့ခ်က္ေတာ့ဟင္းေလးကၿပစ္ၿပီးစားလို.
ပိုေကာင္းသြားပါတယ္။ပဲေလးကိုအရင္ၿပဳတ္ၿပီးထားပါတယ္။ကိုယ္ႀကိုက္ရာအသီးအရြက္မ်ားနဲ.
သီးစံုဟင္းရည္ခ်က္၊အသီးအရြက္မ်ားနူးရင္ပဲထဲ့၊အခ်ဥ္ထဲ့ၿပီးအေပါ့အငံၿမည္းပီးစားနိုင္ပါၿပီ။တခ်ိဳ.က
မဆလာအုပ္ေပမဲ့ မဆလာက တစ္ခါတစ္ေလရင္ၿပည့္တတ္လို.မထဲ့ပါဘူး။

သီးစံုဟင္းေလးနဲ.တြဲစားဖို.ငါးမုတ္ေလးကိုေႀကာ္ႏွပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။ငါးမုတ္ၿဖဴေလးေတြကခ်ိဳၿပီး
မညွီဘူး၊ငါးမုတ္မဲကေတာ့ခ်ိဳေပမဲ့ညွီပါတယ္။ငါးကိုက်ြတ္ေအာင္မေႀကာ္ဘဲၿပီးမွႀကက္သြန္နဲ.ခရမ္းခ်ဥ္
သီးေလးကိုပဲငံၿပာရည္ေလးနဲ.နူးေအာင္ေႀကာ္ၿပီးအေပၚကဆမ္းလိုက္တာပါ။အခ်ိဳေလးေပါ့။တစ္ခ်ိဳ.က
ေတာ့င႐ုတ္သီး၊ႀကက္သြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ေၿခာက္ေၿခာက္ေလးခ်က္ၿပီးအစပ္ေလးခ်က္ႀကတယ္။
ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ငါးကခ်ိုဳေတာ့စားေကာင္းပါတယ္။


အေပၚကဟင္းေတြနဲ.တြဲစားဖို.ခရမ္းသီးေထာင္းေလးလုပ္ပါတယ္။ဒါလဲထိုင္းမွာေနခဲ့တဲ့အေဒၚ
ေပးတဲ.နည္းပါ။လုပ္စားႀကည့္ေတာ့စားေကာင္းတာနဲ.မႀကာခဏစားၿဖစ္သြားပါတယ္။သီးစံုဟင္းထဲထဲ့
ဖို.ခရမ္းသီးဝယ္ေတာ့နဲနဲနုၿပီးအလံုးႀကီးတာဝယ္လိုက္ပါတယ္။သံုးပံုနွစ္ပံုကိုဟင္းရည္ထဲထဲ့၊တစ္ပံုကို
ေထာင္းပါတယ္။ခရမ္းသီး၊ႀကက္သြန္နီအေနေတာ္ႏွစ္လံုး၊စပ္တဲ့င႐ုတ္သီးဆယ္ေတာင့္ေလာက္ကို
မီးဖုတ္ပါ။ခရမ္းသီးေရာႀကက္သြန္ပါေပ်ာ့လာတဲ့အထိဖုတ္ပါ။ငရုတ္သီးေလးေတြကိုေတာ့မီးမတူးခင္
အရင္ဖယ္ထုတ္ထားပါေနာ္။ၿပီးရင္ငရုတ္ဆံုထဲမွာင႐ုတ္သီးကိုအရင္ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ညက္ရင္
ႀကက္သြန္၊ၿပီးခရမ္းသီး အားလံုးေရာေမႊေထာင္းပါ။အားလံုးညက္ရင္ဆယ္ၿပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္.နွင့္
ငံၿပာရည္တိုထဲ့ေမႊၿပီး အေပါ့အငံၿမည္း၍စားနိုင္ပါၿပီ။သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္ပါက ငံၿပာရည္မထဲ့ဘဲ
ပဲငံၿပာရည္နဲ.ဆားပိုထဲ့ပါ။မီးဖုတ္ရာမွာလဲtoaster ovenေလးနဲ.ၿဖစ္ၿဖစ္၊မီးဖိုေပၚဇကာေလးတင္ၿပီး
ဖုတ္ဖုတ္ အဆင္ေၿပသလိုလုပ္လို.ရပါတယ္။ေထာင္းရာမွာလဲင႐ုတ္ဆံုမရွိခဲ.ရင္blenderေသာ္၎
chopper ေသာ္၎အဆင္ေၿပသလိုလုပ္ႀကည့္ပါ။အစပ္ေႀကာက္ရင္ေတာ့ င႐ုတ္သီးေလွ်ာ့ထဲ့ေပါ့။စားလို.
သိတ္ေကာင္းၿပီးအလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။အရင္တံုးက ငါးပိေထာင္းနဲ.တြဲစားေပမဲ့ငါးပိရဲ.အငံက္ိုေႀကာက္
တာနဲ.ခုေတာ့ခရမ္းသီးေထာင္းေလးနဲ.အလုပ္ၿဖစ္ေနပါတယ္။စမ္းၿပီးလုပ္စားႀကည့္ပါ ထမင္း ထပ္ခ်က္ရရင္ေတာ့ ေဒၚဦးကိုအၿပစ္မတင္ပါနဲ.ေနာ္။




ေၿပာဖို.ေမ့သြားလို.ခရမ္းသီးနဲ.ႀကက္သြန္ကိုမဖုတ္ခင္ ခရင္းေလးနဲ.အေပါက္ေလးေတြေဖာက္ထားပါ။
ဒါမွအရည္ေလးေတြတအားေပါက္မထြက္ဘဲေၿဖးေၿဖးစိမ့္ထြက္မွာ။ေထာင္းတဲ့အခါလဲႏွစ္မ်ိဳလံုး အခြံခြာဖို.လဲမေမ့နဲ.ေနာ္။ဓါတ္ပံုေတြကေတာ္ေတာ္ညံ့ပါတယ္။အဲဒိေန.ကမိုးေတြေတာ္ေတာ္အံု.ေန
ၿပီးေမွာင္ေနတယ္။သိတဲ့အတိုင္းေဒၚဦးကလဲဒီခလုတ္ႏွိပ္ဆိုဒါဘဲႏွိပ္တတ္တဲ့လူ။အိမ္မွာလဲဘယ္သူ
မွမရွိဆိုေတာ့ဒီလိုပံုေကာင္းေလးေတြထြက္လာပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခါဟိႏၵဴသူငယ္ခ်င္းခ်က္တဲ့ ပဲဟင္းခ်က္နည္းေၿပာၿပပါ့မယ္။

3 comments:

  1. ခရမ္းသီးေထာင္းေလးကိုသေဘာေတြက်သြားတယ္...ေထာင္းစားဦးမယ္... း)

    ReplyDelete
  2. အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္။
    ဗုုိက္ေအာင့္တာအျမန္သက္သာပါေစလိုု ့...
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  3. အဆန္းေလးေတြပဲ အန္တီေရ
    က်န္းမာပါေစေနာ္

    ReplyDelete