Friday 3 August 2012

သတ္သတ္လြတ္ကုန္းေဘာင္ႀကီးေႀကာ္

အားလံုးမဂၤလာပါ။ေနမေကာင္းတာရယ္၊တရားပြဲ၊တရားစခန္းေလးေတြဆက္ေနတာေႀကာင့္ရယ္
နဲ.ဘာမွမေရးၿဖစ္တာပါ။ဝါဆိုလၿပည့္ေန.ကခ်က္စားခဲ့တဲ့သတ္သတ္္လြတ္ဟင္းေလးေတြတင္လိုက္
ပါတယ္ေနာ္။ဝါတြင္းကာလသတ္သတ္လြတ္စားခဲ့ရင္ဟင္းေၿပာင္းဟင္းလြဲေလးအၿဖစ္ခ်က္စားႀကည့္
ပါ။ႀကက္သားအစားအသားတုအစိုကိုသံုးထားပါတယ္။အသားတုေတြတံဆိပ္မ်ိဳးစံုရွိေပမဲ့ခုခ်က္တဲ့
တံဆိပ္ကေတာ့စားလို.ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ေဒၚဦးတို.သားအမိေတြသတ္သတ္လြတ္စားတဲ့
ေန.ဆိုအသားတုကိုမ်ိဳးစံုလုပ္စားတဲ့အခါအိမ္ႀကီးရွင္ကႏွာေခါင္း႐ံႈ.တယ္။သတ္သတ္လြတ္စားတာေတာင္
အသားကမလြတ္ႏိုင္ဘူးဆိုၿပီးေလ။ဒီေတာ့ညာဏ္ကူရၿပီ။အားလံုးေရာေႀကာ္ၿပီးမွသူ.အတြက္ခပ္
ေပးရင္အသားတုမပါေအာင္ေရြးခပ္ေပး၊ဒါဆိုနားေအးေရာ။ကိုယ္လဲႏွစ္ခါမေႀကာ္ရေတာ့အေမာ
သက္သာတယ္။ဒါေပမဲ့စားတဲ့အခါသိသိႀကီးနဲ.မသိခ်င္ဟန္ေဆာင္စားေနပံုႀကီးကိုေတာ့ကြယ္ရာ
မွာသားအမိေတြရီရတယ္။

ကုန္းေဘာင္ႀကီးေႀကာ္နည္းကေတာ့ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားတင္ထားတာေတြ.ရေတာ့ေႀကာ္တတ္ေန
မွာပါ။ဒါေႀကာင့္အတိုခ်ံဳ.ပါမယ္ေနာ္။ကိုယ့္မိသားစုအနည္းအမ်ားေပၚမူတည္ၿပီးအသီးအရြက္မ်ား
ကိုထဲ့ပါ။ငရုတ္သီးေၿခာက္၊ႀကက္သြန္နီ၊မုန္လာဥနီတို.ကိုေတာ့မပါမၿဖစ္ထဲ့ၿပီးက်န္တာေတြကေတာ့
ကိုယ္ႀကိုက္တာကိုယ္ထဲ့ပါ။

ပထမဆံုးင႐ုတ္သီးေၿခာက္ေလးေတြကိုႀကြပ္ေနေအာင္ေႀကာ္ၿပီးဆယ္ထားပါ။ဂ်င္းလက္တဆစ္
ေလာက္ပါးပါးအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားတာေလးေတြအဲဒိဆီထဲကိုဘဲထဲ့ေႀကာ္ပါ။အနံေလးေမႊး
လာရင္အသားတုေလးေတြကိုထဲ့ေႀကာ္ပါအညိုေရာင္ေလးသမ္းလာၿပီးနဲနဲကြ်တ္လာရင္အသီးအရြက္
ေတြထဲ့လို.ရပါၿပီ။ဒီကအသီးအရြက္ေတြကႏုေတာ့ၿမန္မာၿပည္ကလိုႏူးခဲတာအရင္ထဲ့၊ႏူးလြယ္တာ
ေနာက္မွထဲ့လုပ္ဖို.မလိုဘူး။တစ္ခုဘဲရွိတယ္ဘ႐ိုကိုလီထဲ.႐င္ေတာ့အိုးခ်ကာနီးမွထဲ့တယ္။ဒါမွအစိမ္း
ေရာင္မပ်က္မွာ။ေႀကာ္တဲ့အခါပဲငံၿပာရည္အႀကည္၊အေနာက္၊ဆားႏွင့္သႀကားအနဲငယ္ထဲ့ပါ။အခ်ိဳ
ႀကိဳက္လွ်င္ပိုထဲ့ပါ။မိႈသတ္သတ္လြတ္ခရုဆီထဲ့လဲေကာင္းပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာေကာ္မႈန္.ေလးနဲနဲ
ကိုေရေလးအနဲငယ္နဲ.ေဖ်ာ္ၿပီးထဲ့ေမႊပါ။(မထဲ့လဲရပါတယ္)။င႐ုတ္သီးေေႀကာ္ေလးေတြလဲထဲ့ေမႊလိုက္ပါ။
အသားမပါေပမဲ့စားလို.သိတ္ေကာင္းတဲ့သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။အသားတုကိုလဲ
ေရွာပင္းစင္တာကသတ္သတ္လြတ္ေတြေရာင္းတဲ.ေနရာမွာရွာလို.ရပါတယ္။

ပဲနီေလးကိုႀကာဇံေလးနဲ.အခ်ိဳခ်က္ၿပီးပဲပုတ္ေၿမပဲေထာင္းေႀကာ္ေလးနဲ.စားပါတယ္။ပဲပုတ္ေထာင္းေႀကာ္
နည္းေလးကေတာ့လြယ္ပါတယ္။ပဲပုတ္ေလးကိုကင္ၿပီးေထာင္း၊ေၿမပဲေလွာ္ေလးကိုလဲေထာင္း၊ေနာက္
ႀကက္သြန္ၿဖဴေလးဆီသတ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့ပဲပုတ္နဲ.ေၿမပဲထဲ့၊င႐ုတ္သီးအႀကမ္းမႈန္.ႏွင့္ဆား၊အခ်ိဳမႈန္.
အနည္းငယ္ေရာထဲ့ၿပီးက်ြတ္ေအာင္ေႀကာ္ပါတယ္။င႐ုတ္သီးေနာက္မွထည့္တာကတူးလြယ္လို.ပါ။
က်ြတ္ၿပီဆိုမွႀကက္သြန္နီေႀကာ္ေလးနဲနဲထဲ့ေမႊလိုက္ပါ။ပဲဟင္းကိုင႐ုတ္သီးေႀကာ္စပ္စပ္ေလးနဲ.တြဲ
စားရတာထမင္းမိန္ပါတယ္။အဲဒိေန.ကဟင္းအတြဲကအခ်ိဳေတြဘဲမႈိ.အခ်ဥ္ေလးတစ္ခုလုပ္ဖို.စဥ္းစား
လိုက္ေပမဲ့ကရိကထမမ်ားခ်င္တာရယ္၊ဥပုႆ္ေစာင့္မဲ့ေန.ၿဖစ္တာရယ္ေႀကာင့္ကိုယ့္ရဲ.စားခ်င္တဲ့
ေလာဘကိုသတ္ၿပီး၊ခ်က္ၿပီးသားေလးေတြနဲ.ဘဲစားလိုက္ပါတယ္။ေနာက္လဲခ်က္စားတဲ့သတ္သတ္
လြတ္ဟင္းေလးေတြတင္ပါအုန္းမယ္ေနာ္။ပံုေလးေတြနဲနဲဝါးေနတာခြင့္လႊတ္ပါ။
အသားတုတံဆိပ္

ခ်က္ရန္အဆင္သင့္

စားသြားပါအုန္း

အားမနာပါနဲ.ေနာ္










5 comments:

  1. သက္သတ္လြတ္ဟင္းေတြ၊
    က်မတို ့လည္းဒီေနာက္ပိုင္းစားျဖစ္တယ္။
    ေၾကာ္စားတာမ်ားလို ့က်မေရေႏြးေဖ်ာ္ၿပီးသုတ္စားတာမ်ားတယ္။
    အန္တီေပ်ာက္ေနတာယ္မွတ္တာ.။
    တရားစခန္းဝင္ေနတာကိုး..။
    ေနေကာင္းတာသက္သာျပီလား..။
    ခင္မင္တဲ့မီးမီး

    ReplyDelete
  2. မီးမီးေရ
    စာမ႐ိုက္ႏုိင္တာလဲပါတယ္။ခုလဲပုခံုးက်ည္းေပါင္းကစာ႐ိုက္တာနဲ.နာသြားၿပီေလ။
    မီး အသစ္တင္တိုင္းဖတ္ၿဖစ္ပါတယ္။
    သုတ္စားၿဖစ္တာေလးေတြလဲတင္ပါ။သိရတာေပါ့။
    လာလည္တာေက်းဇူးဘဲေနာ္ သၼီး။

    ReplyDelete
  3. ဝါတြင္းအတြက္ တန္ဘိုးရွိတဲ့ ခ်က္နည္းေလး ဖတ္မွတ္သြားတယ္ အန္တီဦးေရ။
    မျမင္တာၾကာေပါ့ေနာ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစ။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္စရာေကာင္းလိုုက္တာ။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete