Thursday 26 April 2012

ဖလံေတာင္ေဝွးေႀကာ္(ရာသီစာ)

ဖလံေတာင္ေဝွးဆိုတာေပၚတံုးစားရတဲ့ရာသီစာေလးပါ။ငယ္ငယ္တံုးကဖလံေတာင္ေဝွးေပၚခ်ိန္ဆို
တစ္အိမ္လံုးႀကိုက္လို.ေမေမက တပါတ္မွာသံုးရက္ေလာက္ေႀကာ္ေက်ြးတယ္။ဒါလဲမၿငင္းတမ္း
အားေပးႀကတာပါဘဲ။ခုေတာ့အရသာေတာင္ခပ္ေမ့ေမ့ ၿဖစ္ေနပါၿပီ။ဟိုတေလာက ပင္နီစူလာသြား
ေတာ့ ဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာအစည္းလိုက္ေတြေတြ.ေတာ့ဝမ္းသာအားရဝယ္ခဲ့လိုက္တယ္ေလ။အရင္ႏွစ္
ေတြကေတာ့ရွိမရွိမသိဘူး၊ဒီနွစ္မွတိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ေတြ.တာ ဝယ္လြန္းလို.ဆိုင္ကေတာင္မွတ္မိ
ေနတယ္။ေဒၚဦးတို.ငယ္ငယ္ကဖလံေတာင္ေဝွးဝယ္ရင္လိုတာထက္ပိုဝယ္ရတယ္။ဘာလို.လဲဆိုေတာ.
ေအာက္ပိုင္းအရင့္ေတြဖယ္ပစ္ရေတာ့ဘာမွ မက်န္ေတာ့လို.ေလ။ဓါတ္ေၿမၿသဇာေတြဘဲေကာင္းလာ
လို.လားမသိဘူး အရင္လိုပိန္ပိန္ေလးေတြမဟုတ္ေတာ့ဘူး၊ဝတုတ္ႀကီးေတြနဲ.တေခ်ာင္းလံုးႏုမွႏု။
ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ့အခြံခြာေရာင္းတယ္။ဒီမွာကေတာ့မခြာထားဘူး။အထားမခံမွာစိုးလို.နဲ.တူတယ္။
ေႀကာ္ႀကမယ္ေနာ္။အရင္ဆံုးအခြံခြါ ထိပ္ပိုင္းေတြၿဖတ္ ၿပီးတစ္ေခ်ာင္းခ်င္းထုပါတယ္။ေႀကသြားေအာင္
ေတာ့မထုနဲ.ေနာ္။ထုၿပီးသားေတြကို ဆားေရ(သို.)ဆႏြင္းနဲနဲထည့္ထားတဲ့ေရထဲထဲ့စိမ္ထားပါ။သံဓါတ္
မ်ားလို.လားမသိဘူး ထုရင္းနဲ.ကို ညိဳလိုုက္လာလို.ပါ။
အိုးထဲဆီထဲ့ ႀကက္သြန္နီေလးဆီသတ္ ေရထဲကဖလံေတာင္ေဝွးေလးေတြဆယ္ထဲ့ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္.
နည္းနည္းထဲ့ အေပါ့အငံေလးၿမည္းၿပီးစားလို.ရပါၿပီ။ငံၿပာရည္ထဲ့ရင္မဲသြားတတ္လို.ဆားနဲ.ဘဲေႀကာ္
ပါတယ္။အခ််ိမႈန္.ေလးထည့္ၿပီးသတ္သတ္လြတ္လဲေႀကာ္စားလို.ရပါတယ္။ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ.စားလို.ေကာင္း
တဲ့ရာသီစာဟင္းေလးတစ္ခြက္ပါ။အရင္တံုးကေတာ့အေလ့က်ေပါက္တာေတြကိုခ်ိဳးယူတာ၊ခုေတာ့
ေပါက္စရာေၿမေနရာလဲမရွိေတာ့လို.ဓါတ္ေၿမႀသဇာေတြနဲ.စိုက္တယ္လို.ထင္တယ္။ကိုယ္ဘဲအသက္
ႀကီးလာလို.လားေတာ့မသိဘူးဟိုးအရင္တံုးကေလာက္စားမေကာင္းတာေတာ့ အမွန္ဘဲ။
အခြံမခြာခင္

အခြံခြာၿပီး

ေႀကာ္ၿပီးပါၿပီ

3 comments:

  1. က်မႀကိဳက္တယ္အန္တီ။
    အရသာသက္သက္ေလးေနာ္..။
    တခါေလ ပုဇြန္အစိုနဲ ့ေၾကာ္စားတတ္တယ္။

    ReplyDelete
  2. အႀကိဴက္ခ်င္းတူနၿပီလုစားရေေတာ့မယ္ေနာ္။
    ပုစြန္အစိုနဲ.ေႀကာ္ရင္ပိုစားေကာင္းပါတယ္။

    ReplyDelete
  3. အခုေနာက္ပိုင္းေတာ႔ ဖလံေတာင္ေဝွးေတြက အႏုေလးေတြ ရတယ္ေနာ္... ငယ္ငယ္တုန္းက အႏုနည္းၿပီး အရင္႔မ်ားေတာ႔ ႏုတာဘဲေရြးစားခဲ႔တာ

    ReplyDelete