ဒန္.ဒလြန္သီးအေတာင့္ လိုက္ခ်က္စားတာ႐ိုးေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ေနာက္တစ္မ်ိဳးေလးစားႀကရေအာင္။
ဒန္.ဒလြန္ခပ္တုတ္တုတ္ေလးေတြ ၄ ေခ်ာင္းေလာက္ကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး oven toaster (or)gas မီးဖို
ေပၚတြင္ေပ်ာ့သြားေအာင္ကင္ေပးပါ။အခြြံညိုေရာင္သန္းၿပီးေပ်ာ့သြားလွ်င္ရပါၿပီ။ေနာက္ ခြဲ၍အတြင္း
သားမ်ားကို ဇြန္းေလးျဖင့္အသာျခစ္ယူထားပါ။ဘူးသီးအနဲငယ္ကိုလဲလွီးထားပါ။ဟင္းခတ္အျဖစ္
ကေတာ့ငါးက်ီးေျခာက္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ႀကက္သားအသားေလးေတြကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။ဆီအနည္းငယ္တြင္
ႀကက္သြန္ျဖဴနီနွင့္ဂ်င္းတို.ကို နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္၍ဆီသတ္ပါ။ဟင္းခတ္ေလးထဲ့ၿပီးလွ်င္ ဘူးသီး
ထဲ့လံုးၿပီးေရေႏြးအေနေတာ္ထဲ့ကာဆူေအာင္တည္ပါ။ဘူးသီးသိတ္မႏူးခင္ဒန္.ဒလြန္သီးျခစ္
ထားတာထဲ့၊အေပါ့အငံ ၿမည္းၿပီး ဘူးသီးနူးလွ်င္စားလို.ရပါၿပီ။ စကၤပူက ဒန္.ဒလြန္သီးေတြ
ကေတာ္ေတာ္ထြားေပမဲ့ မရင့္ေတာ့အနွစ္အသားေတာ္ေတာ္ရွိတယ္။
ခ်ိဳၿပီးစားလို.ေကာင္းတယ္။င႐ုတ္သီးေရာင္ေလးပါမွစားတတ္ရင္လဲထဲ့လို.ရပါတယ္။
ဒန္.ဒလြန္သီးႏွင့္ဘူးသီးေၾကာ္ခ်က္ |
လိုက္ဖက္တဲ့ဟင္းတြဲေလးေတြကေတာ့ ငါးပိသုတ္ႏွင့္ငါးေျခာက္ဖုတ္ေလးပါ။ငါးပိသုတ္ခ်ဥ္စပ္
ေလးနဲ.သိတ္စားေကာင္းပါတယ္။ငါးေျခာက္ေလးကိုေတာ့ oven toasterေလးနဲ.ဖုတ္ပါတယ္။
ေလးနဲ.သိတ္စားေကာင္းပါတယ္။ငါးေျခာက္ေလးကိုေတာ့ oven toasterေလးနဲ.ဖုတ္ပါတယ္။
အဝတ္စိုေလးနဲ.မဖုတ္ခင္ ၄-၅နာရီထုတ္ထားရပါတယ္။ေနာက္(၁)မွတ္ခြဲေလာက္နဲ.
စဖုတ္ပါတယ္။နဲနဲေလးပူၿပီးထုလို.ေကာင္းတဲ့အေနအထားဆိုေတာ္ပါၿပီ။
ၿပီးလွ်င္ထုတ္ၿပီးထုပါတယ္။ထုတဲ့အခါ မြေအာင္သတိထားထုပါေနာ္။မြေနေအာင္
စဖုတ္ပါတယ္။နဲနဲေလးပူၿပီးထုလို.ေကာင္းတဲ့အေနအထားဆိုေတာ္ပါၿပီ။
ၿပီးလွ်င္ထုတ္ၿပီးထုပါတယ္။ထုတဲ့အခါ မြေအာင္သတိထားထုပါေနာ္။မြေနေအာင္
ထုၿပီးမွထပ္ၿပီးအပူျပန္ေပးပါ။ဒီတခါမွာေတာ့ငါးေျခာက္ေလးက်ြတ္လာရင္မီးပိတ္လိုက္ပါ။ခဏ
ေလာက္အေအးခံၿပီးဆီေလးဆမ္းၿပီးစားႏိုင္ပါၿပီ။မြေနမွစားလို.ပိုေကာင္းတယ္။နဲနဲေတာ့ပင္ပန္းၿပီး
အခ်ိန္ယူရတယ္။ဒါေပမဲ့ေရာင္းတန္းအထုတ္ေတြရဲ.အရသာနဲ.ေတာ့ဘာမွမဆိုင္ဘူး။ခုဖုတ္ထား
တဲ့ငါးေျခာက္ကေတာ့ငါးရံေျခာက္မဟုတ္ပါဘူး။ကကၠဴရံငါးေျခာက္ပါ။စားလို.သိတ္ေကာင္းပါတယ္။
ငါးပိေလးဖုတ္ထားတာကိုႀကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္သီးမီးဖုတ္၊ပုဇြန္ေျခာက္တို.နဲ.ေထာင္းၿပီး
ႀကက္သြန္စိမ္း၊သံပုရာသီးတို.နဲ.သုတ္လိုက္ပါတယ္။
ငါးေျခာက္ဖုတ္ |
ငါးပိသုတ္ |
စားလို.ေကာင္းတဲ.ဟင္းစပ္ေလးတစ္တြဲပါ။
အားလံုးကိုအသိေပးပါရေေစေနာ္။နက္ဖန္ျမန္မာျပည္ကိုခဏျပန္လိုက္ပါဦးမယ္။ႏိုဝင္ဘာ
လလယ္ေလာက္မွျပန္ေရာက္ပါမယ္။ဒီႀကားထဲဘေလာ့နဲ.အဆက္ျပတ္သြားမွာမႈိ.အန္တီဦး
ကိုေမ့မသြားပါနဲ.ေနာ္။ခုတေလာလဲမအားတာေတြေႀကာင့္အေရးၾကဲတာကိုလဲေတာင္းပန္ပါတယ္။
အားလံုး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစ။
အန္တီတင့္ေရ...
ReplyDeleteအိမ္မွာလည္း ဒန္႔သလြန္သီး ေရခဲရိုက္ထုတ္ထားတယ္ း)
မီးဖုတ္ျပီး ငါက်ည္းေျခာက္နဲ႔ အရည္ေသာက္ ငယ္ငယ္ကေတာ့
စားဖူးတယ္ ခဏခဏပဲ း) လမ္းခရီးေျဖာင့္ျဖဴးပါေစ အန္တီလည္း
က်န္းမာပါေစ း)
ဒန္႔သလြန္သီးက စားရတာခက္လိုု႕ သမီးေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူး
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ ခုုအန္တီ့ခ်က္နည္းေလးက စားေကာင္းမယ့္ပံုဘဲ
ငါးေျခာက္ဖုုတ္ေလးလဲစားခ်င္တယ္
ငါးပိသုုတ္ကေတာ့ ေခါင္းစဥ္ဖတ္ကတည္းက သြားေရယိုုေနတာ
သြားလမ္းသာလိုု႔ျပန္လမ္းေျဖာင့္ပါေစ အန္တီ
မိုုး
၂မ်ိဳးလံုးၾကိဳက္တယ္..
ReplyDeleteျမန္မာျပည္ခရီး လမ္းပန္းသာပါေစရွင္..
ျပန္ေရာက္တဲ႔အခါ စာျပန္ေရးပါ
ေမွ်ာ္ေနပါ႔မယ္... မေမ႔ပါဘူးလို႔ ေျပာခဲ႔ပါရေစရွင္
Have a safe trip Aunty Oo, and looking forward to read new posts in November!!!
ReplyDeleteWith best regards,
Mon Petit Avatar
အန္တီဦးရဲ႕ ဟင္းလ်ာေတြၾကည့္တာနဲ႔တင္ ဗိုက္ဆာလာၿပီ။ တီတင့္ရဲ႕ အိမ္ဦးသခင္ႏွစ္သက္တဲ့ ဟင္းလ်ာေတြပဲေလ း)။
ReplyDeleteျမန္မာျပည္ခရီးစဥ္မွာ သြားလမ္းသာလို႔ျပန္လမ္းေျဖာင့္ပါေစေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အန္တီျပန္လာတာနဲ. ပို.စ္ေတြေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္
ReplyDeleteကကူရံေျခာက္ကုုိသိပ္ၾကိဳက္တာ။
ReplyDeleteက်န္တာေတြလည္း ၾကိဳက္တာပါဘဲ။
ျမန္မာျပည္ခရီးမွာ ေပ်ာ္ရႊင္ခဲ့ပါေစလိုု ့
အိုုင္အိုုရာ
Hi ! I find this site Insparational,nice post of poem.Iwould be glad if you going to visit my webite too.
ReplyDeletehttp://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_gvisoy&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog