Monday 10 October 2011

ဂဏန္းေကာ္ျပန္.စိမ္း၊ေကာ္ျပန္.ေၾကာ္

အားလံုးမဂၤလာပါေနာ္။ပုခံုးနဲ.ဇက္က်ည္းေပါင္းတက္ၿပီးနာေနတာစာမ႐ိုက္ရင္သက္သာတာနဲ.ဘာမွ
မလုပ္ဘဲေနတာေတာ္ေတာ္ၾကာသြားတယ္။သက္သာလာတာနဲ.ခ်က္စားတာေလးေတြတင္လိုက္ပါ
တယ္ေနာ္။
ဘေလာ့ေတြေပၚမွာေကာ္ျပန္.လုပ္စားတာေတြျမင္တိုင္းစားခ်င္ခဲ့တယ္။ဒါနဲ.ေကာ္ျပန္.ဖတ္ေလးဝယ္
လိုက္ပါတယ္။၁၀၀ ဂရမ္ ကို ၁ ေဒၚလာခြဲနဲ.၃၀၀ ဂရမ္ဝယ္လိုက္ပါတယ္။ေစ်းထဲက ပဲပင္ေပါက္
ေရာင္းတဲ.ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းပါတယ္။မေတြ.ရင္ ပိုျပန္.ဆိုၿပီးေမးၾကည့္ရင္ရပါတယ္။၃၀၀ ဂရမ္ကို
စိတ္ထင္အရြက္ ၃၀ ေက်ာ္ရမယ္ထင္တယ္။ခြဲခြဲစားေတာ့ေသခ်ာမမွတ္မိဘူး။ဂၽြတ္ဂၽြတ္အိတ္ေလး
နဲ.ထုတ္ၿပီးေအာက္ခန္းထဲမွာထားရင္ ၂-၃ ပတ္ခံပါတယ္။စားခ်င္သေလာက္ေလးႀကိုထုတ္ထား
ရင္ေပ်ာ့သြားပါတယ္။အစာပူပူေလးနဲ.လိပ္ရင္အေတာ္ပါဘဲ။ေပ်ာ့သြားေအာင္မိုက္က႐ိုေဝ့
ထဲေတာ့မထဲ့ပါနဲ. ခဏဘဲေပ်ာ့ၿပီးျပန္မာသြားလို.ပါ။

ေဂၚဖီေလးကိုပါးပါးလွီး၊မုန္လာဥနီေလးကိုဂ်စ္နဲ.ျခစ္ပါတယ္။ပဲျပားကိုပါးပါးေလးတြလွီးထဲ့ပါတယ္။
ေျခထဲ့လဲရပါတယ္။မွ်စ္ေလးကိုပါးပါးလွီးထဲ့ပါ။မပါလဲရပါတယ္။မွ်စ္ေလးပါေတာ့ေမႊးလို.ပါ။ဗိုလ္စားပဲ
ေလးေတြကိုလဲရိတ္ရိတ္ေလးေတြလွီးထဲ့ပါ။ဓါတ္ပံု႐ိုက္ၿပီးမွပဲပင္ေပါက္ေလးေတြ.တာနဲ.ထပ္
ထဲ့လိုက္ပါတယ္။မ်ားေသာအားျဖင့္ျမန္မာေကာ္ျပန္.စိမ္းေတြမွာပဲပင္ေပါက္မထဲ့ၾကပါဘူး။အားလံုး
ၿပီးရင္ေတာ့အိုးတလံုးထဲထဲ့ၿပီးဆီပါေလ႐ံုေလးနဲ.နူးေအာင္ၾကာ္ပါမယ္။မေၾကာ္ခင္အစာေတြထဲကို
သၾကားနဲ.ဆားထဲ့ပါမယ္။အရသာကိုေတာ့ကိုယ့္စိတ္ႀကိုက္လုပ္ပါ။တခ်ိုဳ.ကပဲငံျပာရည္ထဲ့ပါတယ္။
ေဒၚဦးကေတာ့အရည္ပိုထြက္လို.မထဲ့ပါဘူး။ပဲသီးကိုလဲအစာေတြႏူးခါနီးမွထဲ့ပါေနာ္။နို.မိႈ.ဝါသြားၿပီး
အစိမ္းေရာင္လံုးဝေပ်ာက္သြားမွာစိုးလို.ပါ။ပဲသီးထဲ့တဲ့အခ်ိန္မွာဘဲ ဂဏန္းသားေလးေတြကိုေရညွစ္ထဲ့လိုက္ပါ။ဂဏန္းသားေတြကိုေတာ့ဆိုင္ေတြမွာအထုတ္ေလး
ေတြနဲ.ေရာင္းပါတယ္။အေကာင္ကိုထြင္ဘို.ကေတာ့အရွင္မလုပ္ရဲတာရယ္ အေသဆိုလဲမလတ္တာ
ရယ္နဲ. အထုတ္ဝယ္လိုက္ေတာ့ေအးေရာဘဲ။အစာေလးေတြႏူးရင္ေတာ့အိုးကိုတဖက္ေစာင္း
ထားၿပီးအရည္စစ္ၿပီးမွေအာက္က ဆလတ္ရြက္ေလးခံၿပီးလိပ္ပါ။လိပ္ၿပီးရင္ေတာ့ကတ္ေက်းေလးနဲ.
ညွပ္အေပၚကၾကက္သြန္မိတ္၊ဆလတ္ရြက္လွီးထားတာေလးနဲ.အခ်ဥ္ေလးဆမ္းစားရင္ေတာ့
ဂြတ္ရွယ္ဘဲေနာ္။
အရန္သင့္
ဂဏန္းသား
လိပ္ရန္အသင့္
စလိပ္ပါၿပီ
အလိပ္ေလးေတြ
မ်ားမ်ားစားပါေနာ္
အစိမ္းတင္မကအေၾကာ္ပါစားခ်င္ရင္ေတာ့ ခုနအစာေၾကာ္ေနတံုး မႏူးခင္နဲနဲခြဲထားၿပီး၎အစာကို
လိပ္ေၾကာ္ပါ။ဆလတ္ရြက္မခင္းပါနဲ.။တခိ်ဳ.ကလဲအစာေတြကိုလံုးဝမေၾကာ္ဘဲအစိမ္းအတိုင္း
ေရာေမႊၿပီးေၾကာ္ၾကတယ္။လံုးဝမေၾကာ္ဘဲ အစိမ္းအတိုင္းေၾကာ္ရင္ေကာ္ျပန္.ရြက္က က်က္ေန
ၿပီးအစာကသိတ္မႏူးဘဲ ေတာက္္ဆတ္ႀကီးျဖစ္ေနသလားလို.ပါ။ကိုယ့္အႀကိဳက္ ကိုယ္လုပ္ပါေနာ္။
အခ်ဥ္ကေတာ့အားလံုးေဖ်ာ္တတ္ပါတယ္။ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ င႐ုတ္ဆီထဲ မက်ည္းရည္နဲနဲနဲ.ထန္းညက္ေလးနဲနဲထဲ့ အေပါ့အငံျမည္း ဒါဆိုရင္ရပါၿပီေနာ္။
ေကာ္ျပန္.ေၾကာ္
ေဒၚဦးလုပ္တဲ့င႐ုတ္ဆီလုပ္နည္းေလးကိုေျပာျပပါ့မယ္။အခ်ိန္ေပးႏိုင္ရင္ေပါ့။င႐ုတ္သီး ၅၊၆ ေတာင့္ေလာက္ကိုနဲနဲ ႏူးေအာင္ေရေႏြးေလးနဲ.စိမ္ၿပီးညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃၊၄ ဥ ႏႊာၿပီးညက္ေအာင္ထဲ့ေထာင္းပါ။ဒီေနရာမွာ ကိုယ္စားမဲ့အေပၚမူတည္ၿပီး
ကြဲသြားပါတယ္။တစ္မ်ိဳးကေတာ့သၾကားထဲ့ညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးရွာလကာရည္၊ဆားတို.
နဲ.ေဖ်ာ္တာပါ။ဒီအခ်ဥ္ကေတာ့ေခါက္ဆြဲသုတ္၊အသားေၾကာ္တို.ေအာ္ေက့ဂ်ီတို.နဲ.လိုက္ဖက္
ပါတယ္။ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ထန္းလွ်က္ခဲေလးထဲ့ၿပီး မက်ည္းမွဲ. ငံျပာရည္တို..နဲ.ေဖ်ာ္
တာပါေနာ္။ဒီအခ်ဥ္ကေတာ.အေၾကာ္မ်ိုဳးစံု(ဘူးသီး၊ေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ေၾကာ္စသျဖင့္)၊
ေကာ္ျပန္.တို.နဲ.လိုက္ဖက္ပါတယ္။အရသာအစပ္အဟပ္ကေတာ့ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္လိုက္လို.ေပါ့။
ေဒၚဦးကေတာ့ရွာလကာရည္အခ်ဥ္လုပ္ရင္မ်ားမ်ားလုပ္ၿပီးပုလင္းနဲ.ထဲ့ေရခဲေသတၱာ
ေအာက္ထပ္ထဲထဲ့ထားပါတယ္။ခဏခဏ မေထာင္းႏုိင္လို.ပါ။
အဲဒိလိုထားရင္ၾကာၾကာအထားခံပါတယ္။စားခ်င္မွဇြနး္သန္.သန္.ေလးနဲ.ခပ္စားလိုက္
႐ံုပါဘဲ။စားလို.လဲေကာင္းပါတယ္။ပုလင္းခ်ဥ္ေတြကပုလင္းတိုင္းကိုယ့္ပါးစပ္နဲ.မေတြ.သလိုဘဲ။
လူတကိုယ္အႀကိဳက္တစ္မ်ိဳးမိႈ.ကိုယ္ႀကိဳက္သလိုျပဳျပင္ ဖန္တီးၿပီးစားႏိုင္ပါတယ္။
အခ်ိန္ေပးၿပီးလာဖတ္သူအားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

10 comments:

  1. အန္တီေရ... ေကာ္ျပန္႔ေႀကာ္ေလး လာစားတယ္။ ၃ခုေတာင္ စားသြားျပီ း))

    ReplyDelete
  2. ေကာ္ျပန္႔လည္း ၾကိဳက္တာဘဲ
    ေကာ္ျပန္႔စိမ္းထက္ ေၾကာ္တာကို ပိုၾကိဳက္တယ္
    မၾကိဳက္တာလည္း ဘာမွ မရွိသေလာက္ပါဘဲေလ

    ReplyDelete
  3. ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းေလးေကာင္းတယ္ အန္တီေရ။ အိမ္နားမွာ wet market မရွိေတာ႔ အဲဒီအဖတ္ကို သတ္သတ္၀ယ္လုိ႔မရဘူးၿဖစ္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  4. ေကာ္ျပန္႕အစိမ္းေကာ အေၾကာ္ေကာ အရမ္းၾကိဳက္တယ္
    သြားေရက်သြားတယ္ အန္တီ

    မိုုး

    ReplyDelete
  5. rose ေခ်ာ evy မိုး လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။အန္တီကေကာ္ျပန္.စိမ္းကိုပိုႀကိဳက္တယ္။evy ေရ လိပ္စာသာသိရရင္ေကာ္ျပန္.ဖတ္ဝယ္ၿပီးလာပို.ေပးပါတယ္။
    တကယ္ပါ။

    ReplyDelete
  6. Thank you Aunty OO for sharing this delicious spring roll and sauce recipes. Wish you all the best of health too!
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  7. ရန္ကုန္မွာ သက္သတ္လႊတ္ေကာ္ျပန္ ့စိမ္းဆိုတာ၊
    သြားသြားစားေလ့ရွိတယ္။
    ေဒၚခြ်န္းဆိုလားဘဲ။
    အန္တီဦးရဲ ့ေကာ္ျပန္႕အစိမ္းေကာ၊
    အေၾကာ္ေကာ လာျမည္းသြားၿပီေနာ္။

    ReplyDelete
  8. အန္တီဦးေရ။ ေကာ္ျပန္႔စိမ္းေလး စားခ်င္လိုက္တာ။ ဆလတ္ရြက္မ်ားမ်ားေလးနဲ႔ စားရတာကို ႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  9. မဂၤလာပါ.... လာေရာက္အားေပးသြားပါတယ္ အႏၱီဦး...

    ခ်မ္းေျမ့ပါေစ
    ခ်ယ္ရီေျမ

    ReplyDelete
  10. Chee Cheong fun ရြက္ဆိုျပီးလည္းေမး၀ယ္လို ့ရပါသည္.....ပိုစားေကာင္းပါသည္...

    ReplyDelete