Sunday 18 September 2011

ၾကံမဆိုင္ခ်ဥ္နဲ.ပဲတီခ်ဥ္

ယိုခ်ဴကန္း ကအစ္မတစ္ေယာက္အိမ္သြားရင္းသူ.အိမ္နားကေစ်းကိုဝင္မိတယ္။ေဒၚဦးတို.က
ေတြ.တဲေနရာေစ်းဝယ္တတ္တာအက်င့္ႀကီးကိုျဖစ္လို.။လက္ကလဲမဆြဲနိုင္ေတာ.သြားေလရာရာ
trolleyတစ္လံုးနဲ.ေလ။ဝယ္ခ်င္တာေလးေကာက္ထဲ့ရင္းမနိုင္တနိုင္ျဖစ္ေပါင္းကလဲမ်ား၊အမွတ္
ကလဲမရွိနဲ.၊သံသရာလည္ေပါင္းမ်ားလွၿပီ။

အစ္မေတြေစ်းကေနမုန္ညင္းစိမ္းနုနုေလးေတြေတြ.တာနဲ.ဝယ္လာခဲ့ေရာ။ဝယ္တံုးကေတာ့
ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားဖို.ေနာက္ေတာ့ၾကံမဆိုင္ျဖစ္သြားေရာ။
မုန္ညင္းေတြကိုအျမစ္ျဖတ္ၿပီးေရစင္စင္ေဆးပါ။အ႐ိုးၾကား မွာသဲေတြကပ္ေနတတ္တယ္။
ၿပီးတစ္ေနလွန္းပါ။အရြက္မ်ားညႈိးၿပီး အ႐ိုးမ်ားေပ်ာ့သြားလွ်င္ရပါၿပီ။သိတ္ေျခာက္သြားလွ်င္အခ်ဥ္
မဝင္ေတာ့ဘူးေလ။ၿပီးတစ္ပင္ခ်င္း ဆားနဲနဲ နဲ.နယ္ပါ။အ႐ိုးေနရာေလးေတြကို လက္ဖေနာင့္နဲ.ဖိလွိမ့္ၿပီး
နယ္ပါ။ဒါမွအ႐ိုးထဲဆားဝင္မွာ။ၿပီးလွ်င္အထံုးေလးမ်ားထံုးပါ။အထံုး ထံုးရာမွာအျပင္ဆံုး အ၇ြက္
တစ္ရြက္ကိုခ်န္ၿပီးက်န္အရြက္မ်ားကို အဖ်ားကေန၃-၄ေခါက္ ေခါက္လာၿပီးအျပင္ဆံုးအရြက္နဲ.
ပတ္ကာအစကိုအတြင္းထဲထိုးထဲ့ လိုက္တာပါ။ေနာက္ပုလင္းထဲစီထဲ့လိုက္ၿပီး ထမင္းခ်က္
တံုးကခံထားတဲ့ ဆန္ေဆးရည္ကိုအရြက္ျမဳတ္တဲ့ထိထဲ့လိုက္ပါ။ဆန္ေဆးရည္မထဲ့ခင္ ဆန္ေဆးရည္
ထဲကိုဆားနဲနဲထဲ့ေမႊေပးေနာ္။လက္ေလးနဲ.တို.ျမည္းၾကည့္လို.ငံတယ္ဆိုရပါၿပီ။တအားငံသြားရင္
မခ်ဥ္ဘဲငံက်ြတ္ကၽြတ္ျဖစ္သြားတတ္တယ္။ဝါဝါေလးႀကိဳက္ရင္ေတာ့ဆႏြင္းမႈန္.ေလးနဲနဲထည့္လိုက္ေနာ္။
စလုပ္တာမိႈ.ခ်ဥ္ဖို.ေသခ်ာခ်င္ရင္ထမင္းတဇြန္းေလာက္လဲထဲ့လိုက္ပါ။ေဒၚဦးကေတာ့ဆႏြင္းနံ
ရတဲ့ၾကံမဆိုင္ကိုမႀကိဳက္လို.မထဲ့ဘူး။ရန္ကုန္ကၾကံမဆိုင္ေတြကမ်ားေသာအားျဖင့္ဝါဝါႀကီးေတြ
မ်ားတယ္။တခ်ိဳ.လဲဆႏြင္း၊တခ်ိဳ.လဲေဆးဝါဆိုးၾကတယ္။အရည္ကိုလည္း အျပည့္ၾကီးမထဲ့ပါနဲ.
လွ်ံက်တတ္တယ္။အထံုးေတြအရည္ထဲျမဳပ္ေနေအာင္ဖိဖို.ေက်ာက္ခဲတံုးေလးေတြလဲရွာထားဦးေနာ္။
ေဒၚဦးကေတာ့လမ္းခင္းေက်ာက္ေလး၂ တံုးေကာက္ထားတယ္။အထံုးေလးေတြအရည္ထဲျမဳပ္
ေနေအာင္ေက်ာက္တံုးေလးနဲ.ဖိထားလိုက္ေပါ့။ေပၚေနရင္ေပၚေနတဲ့ေနရာကရိသြားတတ္တယ္။
၃-၄ ရက္ေလာက္ၾကာလို.ဖြင့္ၾကည့္ရင္ေမႊးႀကိဳင္တဲ့ၾကံမဆိုင္ေလးေတြရပါၿပီ။ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့
သန္.ရွင္းလတ္ဆတ္ၿပီးပိုေကာင္းတယ္။အနံ.ေလးလဲေမႊးတယ္။စကၤပူမွာပံုးနဲ.ေရာင္းတာ(သို.)
အထုတ္နဲ.ဘယ္ဟာျဖစ္ျဖစ္ေဆးနဲ.ေဖါက္တာေတြဘဲ။ဒါမွလဲအထားခံမွာေလ။ၾကံမဆိုင္ျဖစ္
သြားၿပီဆိုရင္ပုလင္းထဲမွာ၂ ရက္ေလာက္ဘဲထားၿပီးရင္ဆယ္၊အရည္စစ္ၿပီးဘူးနဲ.ထဲ့ၿပီးေရခဲေသတၱာ
ထဲထဲ့ထားရင္တစ္လေလာက္ေတာ့သာသာေလးခံတယ္။(ဆန္ေဆးေရအစားတခ်ိဳ.ကထမင္းရည္
နဲ.လဲလုပ္ၾကပါတယ္။အခ်ဥ္ပိုျမန္ပါတယ္။ႀကိဳက္တာနဲ.လုပ္ပါ။အတူတူပါဘဲ။)
ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ၾကံမဆိုင္ေလးကိုဟင္းရည္ျပဳတ္ေသာက္ေသာက္၊ပဲျပားနဲ.ေၾကာ္စားစား၊အသား
နဲေၾကာ္စားစားႀကိုက္သလိုစားနိုင္ပါတယ္။ေကာင္းမွေကာင္း။

ဆားနယ္ၿပီးပံု

ၾကံမဆိုင္ေမႊးေမႊးေလး

ပဲတီခ်ဥ္ကေတာ့လြယ္ပါတယ္။လုပ္တတ္တဲ့သူလဲမ်ားပါတယ္။ဆန္ေဆးရည္(သို.)ထမင္းရည္
ထဲကိုဆားထဲ့ၿပီးပဲပင္ေပါက္ထဲ့လိုက္တာပါဘဲ။ပဲပင္ေပါက္ကိုထဲ့ရင္ေရမေဆးဘဲထဲ့ေနာ္။ေရေဆး
ၿပီးမွထဲ့ရင္ပုတ္တတ္တယ္။၃-၄ရက္ဆိုရပါၿပီ။ခ်ဥ္ၿပီဆိုဆယ္၊ေရစစ္ၿပီးေရခဲေသတၱာ
ထဲထဲ့ထားပါ။တစ္ပတ္ေလာက္ခံပါတယ္။ပုလင္းထဲမွာဘဲထားစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အျမန္စားပါ။
ရက္ၾကာလာတာနဲ.အမွ် ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးမေနေတာ့ဘဲေပ်ာ့သြားၿပီးစားမေကာင္းေတာ့ပါ။
ပဲတီခ်ဥ္ကိုေတာ့အတို.အျမုပ္အေနနဲ.စားတာမ်ားပါတယ္။သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကေတာ့
ဝက္သားဟင္းေလးခ်က္ထဲကိုအအီေျပထဲ့ခ်က္တယ္။သူ.ဟင္းကဝက္သားမစားတဲ့ေဒၚဦးေတာင္
သြားရည္ေတြယိုလာတယ္။

ပဲတီခ်ဥ္ေလး

8 comments:

  1. အန္တီဦး ဒိုင္ရွိဳထားတာပဲ မီးမီး ၾကံမဆိုင္ ၀က္ရိးဟင္းခ်ိဳအရမ္းၾကိဳက္တာ ဒီမွာ ၾကံမဆိုင္တထုပ္ကို $ 3 က်ပ္ေပးရတာ ေစ်းၾကီးသလိုပဲ ခုေတာ႔ ကိုယ္႔ဖာသာပဲလုပ္စားလို႔ရပီး လုပ္ျဖစ္၇င္ အိုေခ မေခ အေၾကာင္းလာျပန္မယ္

    ReplyDelete
  2. ၾကံမဆိုင္လုပ္နည္းက ကၽြန္မတို႔ဘက္မွာ လုပ္တဲ႔ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ တူတယ္ ။ ရွမ္းခ်ဥ္မဟုတ္တဲ႔ တစ္ရက္၂ရက္နဲ႔ စားလို႔ရတဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္ေလ။ စားလို႔ေကာင္းတယ္.
    ခု အန္တီဦးရဲ႕ ၾကံမဆိုင္လုပ္နည္းကလဲ လြယ္လဲလြယ္တယ္ေနာ္ .. အေတာ္ဘဲ ဝယ္စားစရာမလုိေအာင္ လုပ္စားဦးမယ္

    ReplyDelete
  3. ၾကံမဆိုင္လုပ္နည္းေလးလာယူသြားတယ္ အန္တီေရ

    ReplyDelete
  4. အန္တီ ေက်ာက္ခဲက ပုလင္းထဲထည္.ရတာလား
    ပဲပင္ေပါက္က အခ်ဥ္ျဖစ္ျပီးမွ ေရျပန္ေဆးသလားဟင္
    ဆိုင္ကေရာင္းတာေတြက သန္.ထားတာမဟုတ္သလိုပဲ

    ReplyDelete
  5. က်ဴတီ အိုေက မေက အေၾကာင္းျပန္ေနာ္။
    ေခ်ာ ေခ်ာတို.ရဲ.ရွမ္းခ်ဥ္မဟုတ္တဲ့မုန္ညင္းခ်ဥ္လဲစားလို.သိတ္ေကာင္း
    ၿပီးႀကိဳက္ပါတယ္။
    evy ေက်းဇူးဘဲ၊စမ္းၾကည့္ပါေနာ္။
    anonymous ေက်ာက္ခဲကအပင္ေတြအရည္ေပၚမေပၚေအာင္ဖိတဲ့သေဘာ မႈိ.ပုလင္းထဲထဲ့ရမွာပါ။ေက်ာက္ခဲအစားထိုးပစၥည္းရွိလဲသံုးနိုင္ပါတယ္။ပဲပင္ေပါက္ကေတာ့စားခါနီး
    တစ္ခါစားေလးဘဲ ေဆးေဆးၿပီးစားပါ။ႀကိဳေတာ့ေဆးမထားပါနဲ.။ပုတ္မွာစိုးလို. ပါ။စကၤပူကပဲပင္ေပါက္ကေတာ့သန္.ပါတယ္။
    မေဆးဘဲစားရင္ေတာင္ရတယ္။

    ReplyDelete
  6. အန္တီေရ..
    ႀကံမဆိုင္ေလးနဲနဲေလာက္၊
    ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္နဲ ့လုပ္တာတူတယ္ေနာ္။
    က်မတို ့က ထမင္းခ်က္ၿပီးထည့္တယ္။
    ဆန္ေဆးရည္နဲ ့လည္းလုပ္ၾကပါတယ္။
    အရက္၊ပါေကာစားေကာ၊ႀကံသကာ၊
    ငရုတ္သီးေျခာက္ေတြနဲ ့လုပ္တာၾကေတာ့၊
    က်မက တရုတ္မုန္ညင္းခ်ဥ္၊
    ရွမ္းလို(ဖတ္ဆြမ္သိပ္)(ဖိသိပ္သြပ္ထဲ့ထားရတာေလ)၊
    ဒီလို ေခၚတာအန္တီေရ....

    ReplyDelete
  7. မုန္ညင္းခ်ဥ္ ပဲတီခ်ဥ္နဲ႔ တျခားအခ်ဥ္မွန္သမွ် အိမ္မွာပဲ ရွာလကာရည္နဲ႔ အခ်ဥ္ေဖါက္တယ္ အန္တီဦးေရ။ ပိုလတ္ၿပီးသန္႔တယ္လို႔ ခံစားရလို႔ း))
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  8. အန္တီဦး ၾကံမဆုိင္ အိုေခတြားပီ ေမြးေနတာပဲ ဆႏြင္းမၾကိဳက္လို႔ ပလိန္း အစိမ္းေလးပဲ လုပ္လိုက္တယ္ ဘာဟင္းေတြခ်က္စားမလဲဆိုေတာ႔ ၀က္ရိုးၾကံမဆိုင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲၾကံမဆိုင္နဲ႔ ၾကံမဆိုင္ကိုငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေၾကာ္စားမယ္ ဟီးဟီးးးးးးးး အခုလို မွ်ေ၀တဲ႔အတြက္ တူမေလးက်ဴတီက ေက်းက်ဴးအရမ္းတင္ပါမိပါ၏

    ReplyDelete