Wednesday 7 September 2011

ဘံုလံုသီးအစာသြပ္ခ်က္

တခ်ိဳ.အရပ္ေဒသမွာဘံုလံုသီးလို.ေခၚၿပီး၊တခ်ိဳ.ေဒသေတြမွာေတာ့ပဲလင္းေၿမြသီးလို.ေခၚၾကပါတယ္။
ေၿမြဆိုတဲ့အေခၚအေေဝၚပါလို.တခ်ိုဳ.မစားၾကဘူး။တကယ္လဲေၿမြလိုရွည္ေေမ်ာေမ်ာနဲ.။တခ်ိုဳ.က
ေတာ.ပဲလင္းေၿမြသီးဆိုမစားဘဲဘံုလံုသီးလို.ေျပာေကၽြးရင္စားျပန္ေရာ။ဘယ္လိုလဲေတာ့မသိဘူးေနာ္။
အန္တီကေတာ့ငယ္ငယ္ထဲကခုထိသိတ္ႀကိဳက္တယ္။
mustafa သြားရင္းဘံုလံုသီးႏုတာနဲ.ဝယ္လာလိုက္တယ္၊ရင့္ရင္အၿမွင္ပါၿပီးစားမေကာင္းဘူး၊ဝယ္ရင္လဲ
အေနေတာ္ေလးေတြေရြးဝယ္ပါ။သိတ္ႀကီးတာဝယ္မိရင္အစာလိုက္ရတာမသက္သာဘူး။စကၤာပူ
မွာရွိတဲ့အသီးကတိုတိုေလးေတြ၊ျမန္မာျပည္ကအသီးကသူ.၃ဆေလာက္ရွိမယ္။အိၿႏၵိယလူမ်ိဳးေတြ
အစားမ်ားတယ္နဲ.တူတယ္ little india တဝိုက္မွာဘဲအေတြ.မ်ားၿပီးတခ်ိဳ.ေနရာေတြမွာရွိေပမဲ့
အရင့္မ်ားတယ္။အန္တီခ်က္နည္းေလးကိုေျပာျပမယ္ေနာ္။ဘံုလံုသီး၃ေတာင့္(တစ္ေတာင္ေက်ာ္
အရြယ္)ဆိုမိသားစု၅ေယာက္မနက္၊ညေလာက္ပါတယ္ပထမဆံုး ဘံုလံုသီးအေပၚခြံေတြကို
ဓါးျဖင့္ျခစ္ပစ္ပါ။ေနာက္ေရေဆးၿပီး လက္၄ဆစ္အရြယ္အပိုင္းေလးေတြျဖတ္ၿပီးအတြင္းမွအူတိုင္
ေလးေတြကိုဇြန္းေနာက္ၿမီးေလးနဲ.လွဲ.ထုတ္ယူ၊ရင့္တဲ့အေစ့ေတြကိုဖယ္လိုက္ၿပီးက်န္တာေတြကို
ေထာင္းထားပါ။ၾကက္၊ဝက္၊ပုစြန္ႀကိဳက္ရာသံုးႏႈိင္ပါတယ္။အန္တီက ဝက္သားမစားဘူး၊သၼီးအငယ္က
ပုစြန္ မစားဘူး၊ဒါေၾကာင့္ၾကက္သားနဲ.ဘဲလုပ္ၿဖစ္တယ္။ၾကက္ရင္ပံုတစ္ခုကိုပါးပါးေသးေသးလွီးပါ။
ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ႀကိတ္ၿပီးသားေတြသံုးလဲရပါတယ္။ႀကက္သြန္နီဥႀကီး၅ ဥ၊ ၆ ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃၄မႊာကိုေထာင္းၿပီးၾကက္သားႏွင့္ေရာပါ။အူတိုင္ေထာင္းထားတာေလးေတြပါေ
ေရာထဲ့ပါ။ၾကက္ဥတစ္လံုးေဖါက္ထဲ့၊ဆႏြင္းႏွင့္င႐ုတ္သီးမႈန္.ထဲ့ၿပီးအားလံုးေ၇ာေမႊကာအေပါ့အငံ
ကိုစိတ္ႀကိဳက္ျပင္ပါ။(ၾကက္ဥထဲ့တာကအစာေလးေထြးေထြးေလးျဖစ္ေအာင္ပါ။မႀကိဳက္လဲမထဲ့ပါနဲ.)
အားလံုးႀကိဳက္ၿပီဆိုလွ်င္ ဘံုလံုသီးအေခါင္းေပါက္ထဲကို အစာမ်ားထဲ့ပါ။အိုးေလးထဲစီထဲ့ၿပီးအစာမ်ား
ပိုေနပါကလဲထဲ့လိုက္ပါ။ဆီႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထဲ့ၿပီး အဖံုးအုပ္၍တည္ပါ။မႏူးေသးလွ်င္ေရထပ္
ထဲ့ပါ။ေရစပ္စပ္ေလးနဲ.ခ်ပါ။စားလို.အလြန္ေကာင္းတဲ့ဟင္းတမယ္ပါ။အသားေရာအသီးအရြက္
အေနနဲ.ပါစားလို.ရတာမို.ဟင္းရြက္သီးသန္.မေၾကာ္ေတာ့ဘဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေလးခ်က္ၿပီး
ၾကက္႐ိုးဟင္းခ်ိဳေလးနဲ.ဆိုလိုက္မွလိုက္။



ဘံုလံုသီးခ်က္

ဘံုလံုသီးခ်က္


ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။

9 comments:

  1. က်မတို႔ အရပ္မွာလည္း ဘံုလံုသီးလို႔ေခၚတယ္
    ငယ္ငယ္ကေတာ့ ၀က္သားႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး အစာသိတ္
    အခ်ိုခ်က္ျပီး ေမေမက ေကြ်းတယ္။ ခုေတာ့ သိပ္မေတြ႔ျဖစ္ဘူး။

    ReplyDelete
  2. ေကာင္းတယ္ အန္တီေရ။ အန္တီတို႔နဲ႔ တူေနၿပီ။ အိမ္မွာလဲ ၀က္သားမစားေတာ႔ ၾကက္သားနဲ႔ ပင္လယ္စာပဲ ခ်ာလပတ္လည္ေနတာမ်ားတယ္။

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္စရာ
    ဟုတ္တယ္ ကၽြန္မတို႕လည္း ဘံုလံုသီးဘဲေခၚတယ္
    ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေလးျမင္မွ မစားရတာၾကာတာကို သတိရသြားတယ္
    ခ်က္စားဦးမွပါ။ သတိေပးတာ ေက်းဇူးပါရွင္ း)

    ReplyDelete
  4. အန္တီေရ...
    က်မကုလားဆိုင္မွာ အမ်ားၾကီးေတြ ့တယ္။
    က်မေတာ့ ပုဇြန္နဲ ့ၾကက္သားေရာျပီးအစာသြပ္လိုက္ပါတယ္။
    ခ်ဳိတယ္ေနာ္အန္တီ။
    ကၽြန္မတို႕လည္း ဘံုလံုသီးဘဲေခၚပါတယ္။

    ReplyDelete
  5. ဗံုလံုသီးနဲ႕ပုဇြန္အစာသြပ္ခ်က္ကိုသိပ္ၾကိဳက္တယ္ အန္တီေရ။ အန္တီ႕ post ကိုဖတ္ျပီးစားခ်င္သြားမိတယ္။

    ReplyDelete
  6. မာမီးေရ၊ သားလာဖတ္ တယ္ေနာ္။ :D

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္စရာေလးးး

    ReplyDelete
  8. လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  9. ျပန္ခ်က္စားလိုက္အုန္းမယ္ အိမ္မွာလည္း၀ယ္ထားတာနဲ႔ အေတာ္ပဲျဖစ္ေနတယ္

    ReplyDelete