မ်ားေပးလိုက္ပါတယ္။ အရြက္မ်ားလဲခူးခဲ့ပါတယ္။ အားလံုးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မို.ဝမ္းသာစြာ
နဲ.ျပန္ခဲ့ပါတယ္။ျပန္ေရာက္ေတာ့ အရြက္မ်ားကိုေရေျပာင္ေအာင္ေဆး၊ေရခါၿပီးအ႐ိုးေလးေတြက္ို
စုခ်ည္၊ဂ်ိတ္ေလးမွာေဇာက္ထိုးဆြဲၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေရေျခာက္ေတာ့မွအရြက္ေလး
ေတြကိုေခၽြၿပီးဘူးေလးနဲ.ထဲ့ထားရင္ အနဲဆံုး၁၀ရက္ေက်ာ္မကခံတယ္။ ေရမေျခာက္ရင္ေတာ့ရိၿပီးပုတ္
သြားမယ္။
စေနေန.လူစံုတာနဲ.ဟင္းခါးေလးခ်ုုက္ေသာက္ပါတယ္။ ဒန္.ဒလြန္ရြက္ဟာေသြးတိုးက်
ေစတာမို.တခါတေလစားသင့္ပါတယ္။ ေရဆူေအာင္တည္ၿပီးဆူေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ.ငါးက်ည္းျခာက္
ႏႊင္ထားတာေလးခပ္ပါတယ္။ ပုစြန္ေျခာက္နဲ.ခ်က္လဲရပါတယ္။ ပုုစြန္ေျခာက္နဲ.ခ်က္တဲ့အခါအမႈန္.
သံုးတာထက္အေကာင္လိုက္ ေရေဆးၿပီးေလးစိတ္ကြဲေလးေထာင္းထဲ့တာက ဟင္းရည္ေလးၾကည္
ၿပီးပိုေကာင္းပါတယ္။အေပါ့အငံျမည္းၿပီး ဆူေအာင္တည္ထားပါ။ စားခါနီးမွ အရြက္ထဲ့ထားတဲ့ပန္းကန္
ထဲဟင္းရည္ပူပူေလာင္းၿပီး င႐ုတ္ေကာင္းခပ္စားပါ။ အိုးထဲအ႐ြက္ထဲ့ခတ္လိုက္ရင္ေတာ့ အရြက္ေတြ
အႏြမ္းလြန္ၿပီး စားမေကာင္းေတာ့ပါ။
ဒန္.ဒလြန္႐ြက္ဟင္းခါး |
သေဘၤာသီးစိမ္းသုတ္သလို အမွ်င္ေလးေတြျခစ္ပါတယ္။ သခြားသီးအႀကီးမ်ိဳးမရရင္လဲတို.စားတဲ.
သခြားသီးေလးေတြကို သုတ္လဲရပါတယ္။ မွ်င္ငပိေလးးဖုတ္ထားပါတယ္။ ပုစြန္ေျခာက္၊ ပုစြန္စိုေလွာ္ထားတာျဖစ္ျဖစ္ထဲ့သုတ္ပါ။ အန္တီကေတာ့ ငါးခ်က္ခ်န္ထားတာေလးနဲ.သုတ္ပါတယ္။
ငါးေလးနဲ.ကပိုေလးပင္တယ္ထင္လို.ပါ။ ဘာနဲ.သုတ္သုတ္ေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္စိမ္း၊မွ်င္ငပိ၊
ငံျပာရည္၊ပင္စိမ္းရြက္(သို.)နံနံပင္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းတို.နွင္.သုတ္ၿပီးအခ်ဥ္ႀကိဳက္လွ်င္
သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီးစားပါ။ စားလို.သိတ္ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ေလစာျဖစ္လို.သတိေလးနဲ.
ေတာ့စားပါ။ အန္တီကေတာ့ေလပြတဲ့အစာမွန္သမွ်မတဲ့ဘူး။ သခြားသီးသုတ္လဲသိတ္ႀကိဳက္ေတာ.
တခါတေလသုတ္စား၊စားၿပီးေတာ့ေဆးေသာက္လိုက္ပါတယ္။ တခါတေလဘဲေနာ္။
သခြားသီးသုတ္ |
အကြင္းလိုုက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္းလိ္ုက္နဲ.၊ ပဲငံျပာရည္ေလးထဲ့ဲၿပီးေရာေမႊ။ အေပါ့အငံေလးျမည္း
င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ၿပီးရင္ စားလို.ရပါၿပီ။ ပုစြန္ကိုမ်ားေသာအားျဖင္.အစပ္ဘဲခ်က္တာမ်ား
တယ္ေလ၊ ခုလိုအခ်ိဳခ်ုက္ေတာ.လဲစားေကာင္းသား။
ပုစြန္အခ်ိဳ |
မွဆက္႐ိုက္ၿပီးတင္လိုက္ရပါတယ္။ ဟင္းခါးပူပူေလးရယ္၊ သခြားသီးသုတ္ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ. ပုစြန္အခ်ိဳ
ခ်က္ကေလးကိုအားေပးသြားပါဦးေနာ္။
အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။
ဒန္႔သလြန္ ဟင္းခါး ေသာက္ခ်င္တယ္
ReplyDeleteဒီမွာက တခါတေလပဲ ရတာ အန္တီရဲ႔ း(
သခြါးသီး က်မနဲ႔မတည့္ဘူး
ဒါေပမဲ့ စားခ်င္စရာေလးေနာ္
အန္တီေရ..
ReplyDeleteက်မေတာ့ သခြါးသီးကို သေဘာၤသီးေထာင္းတဲ့
ပုံစံမ်ဳိး သုပ္စားတယ္။
ၾကိုက္တယ္၊ဒန္႔သလြန္ ဟင္းခါးအရမ္းလြမ္းတယ္
ျပန္တုံးကလည္းမစားျဖစ္ခဲ့ဘူး။
အန္တီက ဟင္းခ်က္ေတာ္တယ္။
အန္တီေရ သခြားသီးသုပ္ကို ၾကည္႔ၿပီး သေရက်သြားတယ္။ တစ္ခါမွ မလုပ္စားဖူးဘူး။ စမ္းၾကည္႔ရမယ္
ReplyDeleteရန္ကုုန္မွာေပါေပါစားရတာေတြဒီမွာမစားရတာၾကာလွပါျပီ။ ေရာင္းေတာ့ေရာင္းပါတယ္။ ေစ်းၾကီးေတာ့ မတန္လိုု ့တကူးတကသြားမ၀ယ္ေတာ့ပါဘူး။ အေမေသြးတုုိးရင္ ခဏခဏခ်က္ေပးရတယ္ အရင္တုုန္းက။
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ
မမေရ
ReplyDeleteမမရဲ.ဘေလာဂ္ကိုိ ဖတ္ေနရင္း သြားေရက်လာလို. ေန.လည္စာ ေျပးစားလိုက္၇တယ္။ ဟိဟိ
Aunty OO, take care of yourself. I hope you pull through asap.
ReplyDeleteRegards, Mon Petit Avatar
အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။က်န္းမာေရးကိုဂ႐ုစိုက္ၿပီးႀကိဳးစား
ReplyDeleteေရးသြားပါဦးမယ္။
အသုတ္ေလးနဲ႔ ဟင္းခါးေလးနဲ႔ လိုက္မွလိုက္ပဲ.. ပုဇြန္ဟင္းလဲ အလြတ္မေပးဘူးေနာ္.. း)
ReplyDelete