Thursday 25 August 2011

ဘဲအခ်ိဳခ်က္ႏွင့္ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳ

ntuc ကဘဲေလးတစ္ျခမ္းေတြ.တာနဲ.ဝယ္လာခဲ့ပါတယ္။တစ္ျခမ္းဆိုေပမဲ့ခုတ္လိုက္ေတာ.ေတာ္ေတာ္
ရသား။ပထမေတာ့အကုန္ခ်က္မလို.ဘဲဒါေပမဲ့ညေနတနပ္စာဘဲဆိုေတာ့အ႐ိုးေလးေတြခြဲၿပီးဟင္းခ်ိဳ
ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ဘဲကိုလူနဲ.မတဲ့ဘူးလို.ေျပာၾကတယ္။စာေရးဆရာလဲျဖစ္၊ တိုင္းရင္းေဆးဆရာႀကီး
လဲျဖစ္တဲ့မေကြးဝင္းျမင့္ကေတာ့ ဘဲ သတၱဝါဟာရႊံ.ႏြံအပုတ္အစပ္စားၿပီးေရစပ္မွာေနတာမို.
အေအးစာျဖစ္လို.ေၾကခဲတယ္၊အသက္ႀကီးသူေတြမစားသင့္ဘူးလို.ေဆာင္းပါးတပုဒ္မွာေရးဘူးပါတယ္။
အဲဒါဖတ္ၿပီးကတဲကစားရမွာေႀကာက္ေနမိတယ္။မစားတာေတာ္ေတာ္ၾကာေနၿပီ။ခုေတာ့အခန္.သင့္
တာရယ္ ၊ ႀကိဳက္တာရယ္ေၾကာင့္မ်က္စိမွိတ္ၿပီးဝယ္လာလိုက္တယ္။


ဘဲသားအခ်ိဳခ်က္
ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္
ဘဲခ်က္ရင္ေလမပြေအာင္ဂ်င္းနဲ.ၾကက္သြန္ျဖဴကိုပိုထဲ့ပါ။အားလံုးခ်က္တတ္တဲ့ဟင္းတခြက္
ျဖစ္တာေၾကာင့္ခ်က္နည္းမေရးေတာ့ဘူးေနာ္။ေပါင္းအိုးနဲ႕ဘဲအခ်ိန္ကုန္၊ ဂက္စ္ကုန္သက္သာေအာင္
ခ်က္လိုက္ပါတယ္။အ႐ိုးကိုေတာ့slowcookerနဲ.ျပဳတ္ပါတယ္။ လွ်ပ္စစ္စား၊ မစားေတာ့မေျပာတတ္ပါဘူး။
ျပဳတ္တဲ့အခါေရေအးနဲ.ျပဳတ္တာထက္ေရေႏြးေလာင္းထဲ့ၿပီးျပဳတ္တာကပိုျမန္ပါတယ္။ေရေအးနဲ.
ဆိုေျမအိုးပူဘို.ေစာင့္ရတာတင္ေတာ္ေတာ္ၾကာတယ္။အ႐ိုးျပဳတ္ၿပီးတနာရီေလာက္ဆိုဂ်င္းနဲ.
ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံမခြာတာေလးထဲ့ပါတယ္။ၾကံမဆိုင္ေလးလဲႏူးေအာင္တခါထဲထ့့ဲတယ္။ဆီလံုးဝမထဲ့ပါဘူး။
ေနာက္ႏူးေအာင္ဆက္တည္ၿပီးအိုးခ်ခါနီးမွာင႐ုတ္သီးစိမ္း၃-၄ေတာင့္ထက္ျခမ္းခြဲထဲ့ပါတယ္။
အနံေလးေမႊးေအာင္ပါ။
င႐ုတ္သီးေထာင္း
ေနာက္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးစံုသြားေအာင္င႐ုတ္သီးေထာင္းေလးေထာင္းပါတယ္။မစပ္တဲ့င႐ုတ္သီး
၂ေတာင့္၊ စပ္တဲ့င႐ုတ္သီး၅ေတာင့္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊ မွ်င္ငပိ ၁ ဇြန္း၊ ဆား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ႀကီးလွ်င္တျခမ္းေသးလွ်င္တစ္လံုး၊ ဆီ၃၊၄စက္ထဲ့ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးသမေအာင္ေမႊပါ။
အားလံုးသမၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသြားျပီဆိုလွ်င္အိုးခ်အေအးခံျပီးင႐ုတ္ဆံုထဲထဲ့ေထာင္းပါ။
စားတဲ့အခါ ရင္မပူေအာင္ သၾကားနဲနဲထဲ့ေထာင္းပါ။ သၾကားမမ်ားပါေစနဲ.ေနာ္ ခ်ိဳစပ္ႀကီးက
စားလို.မေကာင္းဘူး။ ဒီမွာက စပ္တဲ့င႐ုတ္သီးက အနီေရာင္၊ အစိမ္းေရာင္က မစပ္ဘူး။ ဘဲသား
အခ်ိဳခ်က္ရဲ.အအီကိုၾကံမဆိုင္ရဲ.အခ်ဥ္ကေျဖေပးၿပီးင႐ုတ္သီးေထာင္းရဲ.အစပ္ကေလးကလဲ
ခံတြင္းေတြ.ေစတာမို.အန္တီဦးတစ္ေယာက္ထမင္းႏွစ္ပန္းကန္ ကုန္သြားၿပီးေနာက္ဆက္တြဲအျဖစ္
စားၿပီးမွ အေၾကာက္ႀကီးေၾကာက္ၿပီးေျဖေဆးေတြေသာက္လိုက္ရပါေၾကာင္း။ ေနာက္တခါ
အိမ္လုပ္ၾကံမဆိုင္ အလြယ္နည္းေလးကိုေျပာျပပါဦးမယ္။

အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။

9 comments:

  1. ဟုတ္တယ္ေနာ္ း) အန္တီေျပာမွ သတိထားမိတယ္။ "ဘဲ သတၱဝါဟာ ရႊံ.ႏြံအပုတ္အစပ္ စားၿပီး ေရစပ္မွာ ေနတာမို.
    အေအးစာျဖစ္လို႔ ေၾကခဲတယ္၊ အသက္ႀကီးသူေတြ မစားသင့္ဘူး"

    အရင္ ျမန္မာျပည္မွာ ေနတုန္းကဆို ဘဲေတြေမြးထားတ့ဲ ေနရာမွာ ေတြ႔ခ့ဲတာ ဘဲေတြက ရႊံ႕ဗြက္ အပုတ္ေတြကို ႏႈတ္သီးနဲ႔ ေကာ္ေကာ္ျပီး စားေနတာ... ဟီးးး။ ဘဲသားက စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ႀကံမဆိုင္ဆိုတာ မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ အတူတူပဲေနာ္... ဟုတ္လား အန္တီ။

    ReplyDelete
  2. ၾကံမဆိုင္နဲ.မုန္ညင္းခ်ဥ္တူပါလိမ္.မယ္။မုန္ညင္းစိမ္းနဲ.လုပ္တာဘဲေလ။
    အပင္လိုက္အခ်ဥ္စိမ္ထားတာပါ။အန္တီကေတာ့မုန္ညင္းခ်ဥ္ဆိုရွမ္း
    ေခါက္ဆြဲနဲ.စားတာကိုဘဲေခၚတယ္ထင္ေနတာ။

    ReplyDelete
  3. ဘဲသားမစားရတာၾကာလွပါျပီ။
    ခ်က္စားရင္ေကာင္းမလားေတြးေနတာ။ ခုုေတြ ့လိုုက္ေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္နဲ ့ခ်က္ျဖစ္ဘိုု ့မ်ားျပီ။

    ReplyDelete
  4. Iora ေရ တို႕ေတာ့ဝယ္ပဲစားရမယ္ထင္တယ္ တေယာက္ထဲစားရမွာဆိုေတာ့ ခ်က္ရမွာသိပ္ပ်င္းတာ။အဲ သိပ္လဲမခ်က္တတ္တာလဲပါတယ္ ဟီး။အန္တီဦးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  5. ဘဲက ညွီလားအန္တီ

    ReplyDelete
  6.  ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡._______________〰〰〰〰۩〰۩〰〰☼〰〰◥▄☰▄◤〰
    ဘဲသား ႏွင့္ ၾကံမဆုိင္ တကယ္ စားခ်င္ပါတယ္။ :)

    ReplyDelete
  7. ဘဲကင္တို႔ ပီကင္းဘဲေၾကာ္တို႔ေတာ့ ၾကိဳက္ေပမဲ့
    ခ်က္တာ မစားျဖစ္ဘူး။ ေက်းဇူးရွင္က ခ်က္တာၾကိဳက္တယ္
    အခ်ိဳခ်က္ဆိုေတာ့ ေကာင္းမွာေနာ္။ အန္တီ့ ငရုပ္သီးေထာင္းက
    စားခ်င္စရာၾကီး း)

    ReplyDelete
  8. ဘဲကၾကက္ထက္ညွီေပမဲ့ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ဂ်င္းနဲ.ၾကက္သြန္ျဖဴက
    အညွီနံ.ေပ်ာက္ေစပါတယ္။အခ်ိဳခ်က္ရင္င႐ုတ္ေကာင္းေလးထဲ့ၿပီး
    အစပ္ခ်က္ရင္မဆလာေလးအုပ္လိုုက္ရလံုးဝကိုမညွီေတာ့ပါဘူး။
    အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  9. ဘဲေပါင္းနဲ႔ႀကံမဆိုင္ကေတာ့ လိုက္ဖက္တယ္။ ဒီမွာလည္း မုန္ညင္းခ်ဥ္စစ္စစ္ မ႐ိွေတာ့ ၾကံမဆိုင္ကိုပဲ မုန္ညင္းခ်ဥ္အစားထိုး စားၾကရတယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ အေအးစာက အပူစာထက္ လူနဲ႔တည့္တယ္လို႔ မွတ္ဖူးတယ္ အန္တီ... ဥပမာ.. အခါးကိုလူနဲ႔တည့္တယ္ စားေပးရတယ္ဆိုေပမယ္႔ တမာ၊ ေၾကာင္လွ်ာလို အပူခါးက လူနဲ႔မတည့္ပဲ ေခြးေတာက္၊ ၾကက္ဟင္းခါးလို အေအးခါးကမွ လူနဲ႔တည့္တာဆိုသလိုေပါ႔။

    Mandy

    ReplyDelete