ငါးဆိုပိုေကာင္းပါတယ္။ငါးေရႊကိုေစ်းမွာလဲဝယ္လို.ရပါတယ္။ဗိုက္ဘက္္မွာအဝါေရာင္ေလးသန္းပါတယ္။
ငါးေရႊ |
ငါးကိုဆား၊ငံျပာရည္တို.နဲ.ျပဳတ္ၿပီးအသားႏႊင္ပါ။ျပဳတ္ရည္ကိုဟင္းရည္လုပ္ရန္ထားပါ။ႏႊင္ထားတဲ့ငါးအသား
ကိုမကပ္တဲ့အိုးထဲဆီပါေလ႐ံုထဲ့ၿပီးေလွာ္ပါ။သိတ္ေျခာက္တဲ့အထိမထားပါနဲ.၊မစိုမေျခာက္အေနေတာ္ေလး
ဆိုရပါၿပီ။အာလူးအေနေတာ္၄-၅လံုးျပဳတ္ပါ။အာလူးျပဳတ္ထားတံုးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ပါ။အာလူးႏူး
လွ်င္ေျခၿပီးဆီနဲနဲႏွင္.ဆီသတ္ထားပါ။(မထဲ့လဲရပါတယ္။အာလူးပါခဲ့ရင္အသုတ္ကစီးစီးေလးနဲ.စားလို.
ပိုေကာင္းပါတယ္)။
ငါးျပဳတ္ရည္ထဲကိုေရခန္.မွန္းထဲ့ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ဟင္းရည္ဆူလာလွ်င္ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ.
င႐ုတ္ေကာင္းေရာေထာင္းထားတာရယ္၊ပတဲေကာထုထားတာရယ္ကိုထဲ့ပါ။ပတဲေကာမရႏိုင္တဲ့
ေနရာေတြမွာမထဲ့လဲရပါတယ္။အဓိက ကေတာ့ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူခ်ိန္မွာၾကက္သြန္ျဖဴနဲ.
င႐ုတ္ေကာင္းထဲ့ဖို.ဘဲ။(စားရင္းခင္ေနတဲ့ရခိုင္မုန္.တီသယ္ေျပာျပတာပါ။)
မွ်င္ငပိအနဲငယ္ထဲ့ပါ။စပ္တဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းကုိေထာင္းထားၿပီး၎ထဲသို.ဟင္းရည္ပူပူအၾကည္ေလာင္းထဲ့ၿပီး
ငရုတ္သီးရည္လုပ္ပါ။(ဒီလိုလုပ္တာဗိုက္္မနာပါ)မက်ညး္ႏွစ္ရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။င႐ုတ္ဆီခ်က္ထားပါ။အားလံုး
အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္မိမိစိတ္ႀကိဳက္သုတ္စားႏႈိင္ပါၿပီ။ပဲေၾကာ္၊ငါးဖယ္ေၾကာ္တို.လဲၾကိဳက္ရင္ထဲ့ပါ။နံနံပင္လဲ
ႀကိဳက္လွ်င္ထဲ့ပါ။ရခိုင္မုန္တီအရည္စားခ်င္ရင္လဲမုန္.ဖတ္ထဲငါးေလွာ္မႈန္.၊င႐ုတ္ရည္၊မက်ည္းရည္ထဲ့ၿပီး
ဟင္းရည္ပူပူေလာင္းထဲ့စားပါ။အစပ္မစားႏႈိင္တဲ့သူေတြဟင္းရည္ထဲင႐ုတ္ေကာင္းေလွ်ာ.ထဲ့ပါ။
အစာပလာ |
ဖတ္ေျခာက္တစ္ထုတ္ဆိုငါး ၃၅၀-၄၀၀ဂရမ္သုံးလို.ရပါတယ္။ခ်က္နည္းေတြကေတာ့တစ္ေယာက္နဲ.
တစ္ေယာက္မတူၾကပါဘူး။ဒါကေတာ.အန္တီခ်က္နည္းေလးပါ။ရခိုင္သူခ်က္တာမဟုတ္ေပမဲ့
စားလို.ေကာင္းပါတယ္။
ရခိုင္မုန္.တီ(အာပူလွ်ာပူ) |
အားလံုးထမင္းမိန္ၾကပါေစကြယ္။
ရခိုုင္မုုန္႕တီသုုတ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္....
ReplyDeleteအန္တီသုုတ္ထားေလးကအရမ္းစားခ်င္စရာေလး...
ကိုုယ္တိုုင္မခ်က္စားနိုုင္လိုု႔ ဒီေနရာေလးကေနဘဲ အဝစားသြားလိုုက္ျပီ..
မိုုး
အလည္လာရင္း ရခိုင္မုန္႔တီသုတ္ေလး အားေပးသြားပါတယ္ အန္တီဦးေရ။
ReplyDeleteအလည္လာဖို႔လည္း ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မိုး အဝသာစားသြားပါေနာ္။အလည္လာခဲ့ရင္အန္တီကိုယ္တိုင္ခ်က္ေကၽြး
ReplyDeleteပါ့မယ္။
အန္တီတင့္ေရ ပိုစ့္ေတြလာလာဖတ္ေနတာၾကာပါၿပီအေရးအသားသိတ္ေကာင္းတာဘဲ။
အဲလိုေရးတတ္ခ်င္လိုက္တာ။ဗဟုသုတေတြလဲအမ်ားႀကီးရပါ
တယ္။အၿမဲအားေပးလွ်က္ပါ။
အန္တီဦးေရ... ရခိုင္မုန္႔တီ အသုပ္ေလး လာစားတာ ေနာက္ေတာင္က်ေနျပီ။ း)
ReplyDeleteအန္တီရယ္ ဟင့္ ခုနေလးတင္က စဥ္းစားေနတာ
ReplyDeleteရခိုင္မုန္႔တီေလး စားရရင္ ေကာင္းမွာလို႔ း)
ခုေတာ့ မထိန္းႏိုင္ေတာ့ဘူး ခ်က္စားရေတာ့မယ္ ရွလြတ္
Ooh, I love those food Aunty OO, and thank you so much for sharing the recipe.
ReplyDeleterose roseအတြက္စပယ္ရွယ္ခ်န္ထားပါတယ္။အဝစားသြားပါေနာ္။
ReplyDeletebaby babyခ်က္ရင္အန္တီလဲလာစားမွာေနာ္။မ်ားမ်ားသာခ်က္ေပေတာ့။
mon petit avatar လာလည္ရင္းတခါတည္းအသုတ္ေလးစားသြားပါ
အံုးေနာ္။
ငါးဖယ္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ သိပ္ကိုစားခ်င္သြားၿပီ အန္တီဦးေရ...
ReplyDelete