ေရေျပာင္းဖူးလို.လဲတခ်ိဳ.ကေခၚၿပီး ရွမ္းျပည္နယ္အင္းေလးဖက္မွာစိုက္တယ္လို.ေျပာၾကတယ္။
water bamboo ကိုတိုက္႐ိုက္ဘာသာျပန္ၿပီး ေရမွ်စ္လို.ေခၚတာလားမသိဘူးေနာ္။ရန္ကုန္မွာ
ေတာ့သံေစ်းနဲ.လွည္းတန္းေစ်းေတြမွာဘဲရနိုင္ပါတယ္။ခုေတာ့မသိေတာ့ပါဘူး။
စကၤာပူမွာအစကshengsiong မွာဘဲေတြ.ရေပမဲ့ခုေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ေနရၿပီ။ntuc
မွာပါတစ္ခါတေလေတြ.ရပါတယ္။ေရမွ်စ္ရဲ.အခြံစိမ္းေလးေတြကိုခြာပစ္ရပါမယ္။ျဖဴျဖဴအသား
ေလးေတြရတဲ.ထိပါ။၂ -၃ ခုေလာက္ခြာလိုက္ရင္ရပါၿပီ။
ၿပီးရင္ပါးပါးလွီး ေသးေသးအေခ်ာင္းေလးေတြျပန္လွီးၿပီး မွ်စ္ေၾကာ္သလိုေလးေၾကာ္စားနိုင္ပါတယ္။
ဒါမွမဟုတ္ ပါးပါးအျပားေလးအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္စားလဲေကာင္းတာပါဘဲ။သူ.အရသာကိုကနုၿပီးခ်ိုဳတယ္။
သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္နိုင္သလိုႀကိဳက္ရာ အသား၊ပုဇြန္တို.နဲ.လဲေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။ဂ်စ္ေလးနဲ.ျခစ္ၿပီး
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးသုတ္သလို သုတ္စားလဲေကင္းတယ္လို.ေျပာၾကတယ္။ကိုယ္တိုင္ေတာ့မစမ္းဘူး
ေသးဘူး။သူ.သဘာဝကိုက ရင့္လာရင္အတြင္းမွာအမဲစက္ေလးေတြျဖစ္လာတယ္။
ငယ္ငယ္ကတခါတေလအဲလိုအမဲစက္ပါတာေလးမ်ားေတြ.ရင္ ေ႐ြးစားတယ္။ထူးျခားေနေတာ့
ပိုေကာင္းမယ္ထင္တာကိုး ႀကီးလာမွ ရင္.လို.ျဖစ္မွန္းသိရတယ္။မဟုတ္ခဲ့ရင္လဲရွင္းျပေပးပါေနာ္။
ေရမွ်စ္က ႏုေပမဲ့ေၾကာ္တဲ့အခါ တျခားအရြက္ေတြလို(ဥပမာ ဟင္းနုနြယ္)သိတ္ေလ်ာ့မသြားဘူး။
စားလို.သိတ္ေကာင္းလို.တစ္ခါေလာက္ေၾကာ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
ေရမွ်စ္ |
|
အသားေလးကျဖဳျဖဴေလး |
ၾကက္သားေလးနဲ.တမ်ိဳး |
ပုဇြန္ေလးနဲ.ေၾကာ္ထားတာ |