Wednesday 28 September 2011

ေရမွ်စ္

ေရမွ်စ္ေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ခ်ိဳၿပီးစားလို.သိတ္ေကာင္းတယ္။ျမန္မာျပည္မွာ
ေရေျပာင္းဖူးလို.လဲတခ်ိဳ.ကေခၚၿပီး ရွမ္းျပည္နယ္အင္းေလးဖက္မွာစိုက္တယ္လို.ေျပာၾကတယ္။
water bamboo ကိုတိုက္႐ိုက္ဘာသာျပန္ၿပီး ေရမွ်စ္လို.ေခၚတာလားမသိဘူးေနာ္။ရန္ကုန္မွာ
ေတာ့သံေစ်းနဲ.လွည္းတန္းေစ်းေတြမွာဘဲရနိုင္ပါတယ္။ခုေတာ့မသိေတာ့ပါဘူး။
စကၤာပူမွာအစကshengsiong မွာဘဲေတြ.ရေပမဲ့ခုေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ေနရၿပီ။ntuc
မွာပါတစ္ခါတေလေတြ.ရပါတယ္။ေရမွ်စ္ရဲ.အခြံစိမ္းေလးေတြကိုခြာပစ္ရပါမယ္။ျဖဴျဖဴအသား
ေလးေတြရတဲ.ထိပါ။၂ -၃ ခုေလာက္ခြာလိုက္ရင္ရပါၿပီ။
ၿပီးရင္ပါးပါးလွီး ေသးေသးအေခ်ာင္းေလးေတြျပန္လွီးၿပီး မွ်စ္ေၾကာ္သလိုေလးေၾကာ္စားနိုင္ပါတယ္။
ဒါမွမဟုတ္ ပါးပါးအျပားေလးအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္စားလဲေကာင္းတာပါဘဲ။သူ.အရသာကိုကနုၿပီးခ်ိုဳတယ္။
သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္နိုင္သလိုႀကိဳက္ရာ အသား၊ပုဇြန္တို.နဲ.လဲေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။ဂ်စ္ေလးနဲ.ျခစ္ၿပီး
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးသုတ္သလို သုတ္စားလဲေကင္းတယ္လို.ေျပာၾကတယ္။ကိုယ္တိုင္ေတာ့မစမ္းဘူး
ေသးဘူး။သူ.သဘာဝကိုက ရင့္လာရင္အတြင္းမွာအမဲစက္ေလးေတြျဖစ္လာတယ္။
ငယ္ငယ္ကတခါတေလအဲလိုအမဲစက္ပါတာေလးမ်ားေတြ.ရင္ ေ႐ြးစားတယ္။ထူးျခားေနေတာ့
ပိုေကာင္းမယ္ထင္တာကိုး ႀကီးလာမွ ရင္.လို.ျဖစ္မွန္းသိရတယ္။မဟုတ္ခဲ့ရင္လဲရွင္းျပေပးပါေနာ္။
ေရမွ်စ္က ႏုေပမဲ့ေၾကာ္တဲ့အခါ တျခားအရြက္ေတြလို(ဥပမာ ဟင္းနုနြယ္)သိတ္ေလ်ာ့မသြားဘူး။
စားလို.သိတ္ေကာင္းလို.တစ္ခါေလာက္ေၾကာ္စားၾကည့္ပါေနာ္။
ေရမွ်စ္

အခြံစိမ္းေလးနဲ.
အသားေလးကျဖဳျဖဴေလး
ၾကက္သားေလးနဲ.တမ်ိဳး
ပုဇြန္ေလးနဲ.ေၾကာ္ထားတာ

Friday 23 September 2011

ဂ်င္း

ဂ်င္း ဆိုလို.ဂ်င္းေဘာင္းဘီလို.ေတာ့မထင္လိုက္ပါနဲ.ေနာ္။ဟင္းထဲ ထဲ့ခ်က္တဲ့ ဂ်င္းမွ ဂ်င္း စစ္စစ္ပါ။
အမိ်ဳးသားသူ.အလုပ္အတြက္ ဂ်င္းေတြဝယ္ရင္းပိုေနတာေတြေပးတာကိုဝမ္းသာစြာနဲ.ဘဲယူထားလိုက္
ပါတယ္။ဂ်င္းက၂မ်ိဳးႀကီးမ်ားေတာင္young ginger လို.ေခၚတဲဲ့အပင္႐ိုးတံငုတ္တိုေလးနဲ.ဟာရယ္
old gingerလို.ေခၚတဲ့ဟင္းေတြထဲထဲ့တဲ့ ဂ်င္းအိုႀကီးရယ္။တကယ္ေတာ့တစ္မိ်ဳးထဲပါ။

Sunday 18 September 2011

ၾကံမဆိုင္ခ်ဥ္နဲ.ပဲတီခ်ဥ္

ယိုခ်ဴကန္း ကအစ္မတစ္ေယာက္အိမ္သြားရင္းသူ.အိမ္နားကေစ်းကိုဝင္မိတယ္။ေဒၚဦးတို.က
ေတြ.တဲေနရာေစ်းဝယ္တတ္တာအက်င့္ႀကီးကိုျဖစ္လို.။လက္ကလဲမဆြဲနိုင္ေတာ.သြားေလရာရာ
trolleyတစ္လံုးနဲ.ေလ။ဝယ္ခ်င္တာေလးေကာက္ထဲ့ရင္းမနိုင္တနိုင္ျဖစ္ေပါင္းကလဲမ်ား၊အမွတ္
ကလဲမရွိနဲ.၊သံသရာလည္ေပါင္းမ်ားလွၿပီ။

Monday 12 September 2011

ေရႊေတာင္ခါက္ဆြဲ

ခုေနာက္ပိုင္းအိမ္မွာလူမညီေတာ့ ခ်က္အားမရွိျဖစ္ေနတယ္။ဟင္းဘဲခ်က္ခ်က္၊မုန္.ဘဲလုပ္လုပ္
ေနာက္မွာစားအားရွိရင္ လုပ္ခ်င္တယ္။ဘာလုပ္လုပ္ပိုေနေတာ့ လုပ္ခ်င္စိတ္မရွိျဖစ္ေနတယ္ေလ။
ဒီတခါေတာ့အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲေလးခ်က္စားလိုက္ပါတယ္။
တစ္ေယာက္နဲ.တစ္ေယာက္ခ်က္ပံုခ်က္နည္းေတာ့တူခ်င္မွတူမွာပါ။အန္တီခ်က္တဲ့ေရႊေတာင္
ေခါက္ဆြဲေလးစားသြားပါဦးေနာ္။
ၾကက္ရင္ပံုတစ္ခု   ၃၀၀ ဂရမ္
ေခါက္ဆြဲ            ၁     ေကဂ်ီ

Wednesday 7 September 2011

ဘံုလံုသီးအစာသြပ္ခ်က္

တခ်ိဳ.အရပ္ေဒသမွာဘံုလံုသီးလို.ေခၚၿပီး၊တခ်ိဳ.ေဒသေတြမွာေတာ့ပဲလင္းေၿမြသီးလို.ေခၚၾကပါတယ္။
ေၿမြဆိုတဲ့အေခၚအေေဝၚပါလို.တခ်ိုဳ.မစားၾကဘူး။တကယ္လဲေၿမြလိုရွည္ေေမ်ာေမ်ာနဲ.။တခ်ိုဳ.က
ေတာ.ပဲလင္းေၿမြသီးဆိုမစားဘဲဘံုလံုသီးလို.ေျပာေကၽြးရင္စားျပန္ေရာ။ဘယ္လိုလဲေတာ့မသိဘူးေနာ္။
အန္တီကေတာ့ငယ္ငယ္ထဲကခုထိသိတ္ႀကိဳက္တယ္။